Review for Zo vang je een olifant

Review for Zo vang je een olifant

Zo vang je een olifant, Vanessa Westgate, Elephant, Blue, Boy, Yellow Background, Banana, Catching Elephants, Picture Book, Humour, ChildrensbooksEen schattige en hilarisch boek over olifanten en tips hoe je er een, op humoristische wijze, kunt vangen!

Ik heb dit prentenboek al een tijdje, maar ja met corona en biebs dicht moet ik wel even langzamer lezen dus duurde het even voordat ik bij dit boek aankwam. Eindelijk was dan de tijd aangebroken om hem te lezen. En ik heb genoten!

Het gaat over een kleine jongen die een olifant wil vangen om hem mee naar huis te nemen, hij wilde er altijd al een en dus volgen we hem en de tips op zijn weg naar het vangen van een olifant. Ik vond het erg leuk geschreven, net een handleiding alleen dan toch leuk en grappig, ja sorry, vaak zijn handleidingen enorm saai en slaapverwekkend. Ik vond het erg moedig van het jochie dat hij helemaal naar olifantenland (of in ieder geval een van de) ging. En dat hij zo goed voorbereidt was.

Ik had wel medelijden met de olifant (want hallo, hij wordt gewoon gejat van zijn familie) al leek hij op tijden toch ook blij te zijn. Dat was een beetje vreemd voor mij, maar ik gok dat hij, ondanks alles, toch verliefd is geworden op deze jongen en zijn doorzettingsvermogen en hoe hard hij zijn best deed om voor de olifant te zorgen. Zijn liefde voor bananen deed me denken aan de manga Aho-girl waar de hoofdpersonage ook een verslaving heeft voor deze gele vruchten. 😛

Ik was maar wat blij met het einde, goede keuze jongen, niet de makkelijkste natuurlijk maar wel de beste! En de laatste pagina’s daar lag ik helemaal dubbel om. Oh jongen.

De illustraties waren helaas niet helemaal mijn kopje thee. Op punten wel leuk, maar vaak toch niet mijn ding. Jammer!

Ik zou dit boek zeker aanraden als je op zoek bent naar een doldwaas avontuur met olifanten en dieren.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: