Review for Echte Duiven spetteren samen

Review for Echte Duiven spetteren samen

Echte Duiven spetteren samen, Real Pigeons, Book 4, Orange, Pigeons, Humour, Children's Books, Short Stories, Illustrations, Ben Wood, Fries, RatDe Echte Duiven zijn terug! Dit keer veel gespetter, veel vriendshap, en dromen die niet veel goeds beloven!

De duiven zijn terug en ik was er helemaal klaar voor. Kom maar op! Wat gaan onze duiven (Rots, Curly, Tuimelaar, Pozzie en Grootkropper) nu beleven?

Net zoals met elk boek in de serie heb je 3 losse verhalen die uiteindelijk een geheel vormen. Ik vind het formaat nog steeds geweldig gedaan. Je krijgt niet gewoon een verhaal, 1 slechterik, 1 mysterie, maar gewoon 3 en die komen dan ook nog eens samen. Want soms komt een slechterik weer terug, of blikken ze terug op iets, of zoals in deze zien we dieren die we in het eerste verhaal ontmoeten terugkomen en heel belangrijk worden. En zo is er meer. Echt tof.

Het eerste verhaal gaat over hoe het tijdens een hete zomer het water verdwijnt. Niet alleen uit fonteintjes en vogelbaadjes, nee echt AL het water. Ik moest enorm lachen want het is toch best een kunst om dat te doen. Wie de daders waren, tja, dat was appeltje eitje, maar ik vond de slechteriken wel erg tof en ik moest enorm lachen om deze groep. Vooral om hoe ze leken op de duiven en dat dit later ook nog eens werd gebruikt door een van de duiven.

In het tweede verhaal komen onze duiven aan bij de kust. Veel friet, nog meer water, en zoveel boze meeuwen. Ik heb tijdens dit verhaal heerlijk gelachen en ik zat zeker te bedenken wie de slechterik (of slechteriken) waren. Want iemand is pranks aan het uithalen bij dieren van de kust (al moest ik bij sommige echt wel heel erg lachen, sorry dieren). De uiteindelijke dader? Ik had die niet verwacht, en al is het nooit goed om slecht te zijn.. er was een goede reden.

In het laatste verhaal, OVERAL stippen. Ja echt, en zieke dieren. Dit was een van de spannendste verhalen van het boek en ik heb het echt in een ruk uitgelezen. Wie is de crimineel? Zouden de dromen van die ene duif toch uitkomen? Er gebeurde echt heel veel en ik was ook heel blij met de grote beslissing van de Echte Duiven.

Rots leert ook een nieuwe, en erg ranzige, superkracht. Ik vond hem enerzijds wel cool… anderzijds IEWWWW. Bah.

Het einde? OMG, dat had ik dus ECHT niet zien aankomen. Ik zat echt naar de pagina’s te kijken met een blik van MIND BLOW, WHUT? Ongeveer zoals deze GIFs:
Chris Pratt, Mind Blown, GIF

En nu wil ik echt het volgende deel NU hebben want OMG, dat einde. Dat wordt spannend in het volgende boek en ik kan niet wachten. Geef me dat boek. Alsjeblieft? Ik kan natuurlijk het in het Engels lezen, maar ik heb nu de hele serie in het Nederlands gelezen en dat wil dus ook blijven doen! ARGH!

Echt een aanrader. Wederom een fantastisch deel!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: