Review for De boswachterclub – Naar het bos in de winter

Review for De boswachterclub – Naar het bos in de winter

Wat is er in de winter te beleven in het bos? Daar kom je in dit leuke boekje allemaal achter!

Dit is een van de delen in de “De Boswachtersclub”. Ik ben van plan om bij elk seizoen een nieuw deel te lezen. Nu is het hopen natuurlijk dat de bibliotheek waar ik ze vandaan haal ze niet uit de collectie haalt tot in ieder geval het winterseizoen (aka dit boek). Ik vind het altijd leuk om boeken die in een bepaald seizoen spelen ook dan te lezen. Al moet ik wel zeggen dat ik het ook niet erg vind om een lekker winterboek te lezen als het 30 graden celcius is hier.

Dit boek vertelt ons alles over wat er in een bos gebeurt tijdens de winter. Van dieren die winterslaap doen tot hoe dieren zich aanpassen aan de winter, want tja, niet iedereen houdt een winterslaap of trekt weg, dus wat doen de andere dieren? Ook is er natuurlijk informatie over bomen en planten, want tja, zonder die heb je geen bos natuurlijk. 😛 En zo is er nog veel meer en het was allemaal erg interessant om te lezen.

Ook leuk vond ik de activiteiten die bij elk stuk stonden erg leuk gedaan. Een flink aantal heb ik zelf ook gedaan toen ik nog kind was. Ik weet dat ik altijd uitkeek naar de herfst en de winter zodat ik mooie dingen op de grond kon vinden. En ook schorstekeningen vond ik altijd leuk!

En top is dat aan het einde nog wat tips zijn voor ouders en leerkrachten. Ik vind het altijd goed dat boeken dat toevoegen.

De illustraties in dit boek vond ik erg leuk gedaan. Marta Antelo kan mooie dingen tekenen!

Al met al, ik zou dit boek zeker aanraden! Tof om nu te lezen, we hebben dan wel geen sneeuw (zoals in dit boek), maar voor dingen in dit boek heb je geen sneeuw per se nodig. Al zou het natuurlijk wel de avontuurlijkheidslevels/wintergehalte iets hoger maken. 😛

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: