Review for Circus!

Review for Circus!

Doro Göbel, Peter Knorr, Circus, Search/Find Book, Children's Book, Humour, Elephant, Show, Clowns, Lights, Audience, Pig, Children's Books,Het circus is in de stad! Kom mee en zie hoe alles wordt opgebouwd en wat er allemaal gaat gebeuren tijdens een show!

Zo blij dat de bieb weer een nieuw deel had van deze schrijver/illustrator. Ik geniet steeds van deze boeken want je kunt er zoveel in ontdekken, zoveel verhalen zien. Heerlijk!

In dit boek beginnen we met dat het circus de stad binnen rijdt. En het boek eindigt na een geweldige show. En dit is, voor mij in ieder geval, een nostalgisch circus. Met dieren! Olifanten, aapjes, paarden, en meer. Ik kan me nog een herinnering bovenhalen van toen ik een kind was en naar zo’n circus ging. Ik vond het magisch. En dit boek brengt die magie terug die ik vroeger had.

We zien hoe het circus wordt opgezet (en hoe iemand vergeten is de circuskat uit de letter C te halen en nu dus een reddingsoperatie begint), we zien kinderen en volwassenen oefenen voor de grote show, we zien gasten die enorm uitkijken naar de show, en dan is er nog de prachtige show waar ik heerlijk om kon lachen want wat gebeurde er toch veel. Van een muis bij de mensen (hoort dat diertje niet bij een van de kinderen?) tot een fotograaf die iets te wanhopig is tot een geweldige show met allerlei leuke dingen waarin zowel jong als oud mee mag doen.

Vooral dat vond ik leuk, dat de kinderen ook mee mogen doen met hun kunstjes en truukjes. Dat je ze zag oefenen en steeds beter probeerden te worden. Ik vond het ook leuk om een circusschool te zien waar kinderen les krijgen in gewone dingen die je ook op een normale school leert.

Er is echt zoveel te zien op elke plaat, ik keek dan ook mijn ogen uit en vond het heerlijk om de verhalen te zien en te zien wie bij wat of wie hoorde.

De illustraties zijn ook echt prachtig gedaan. Kleurrijk, vol met details en helemaal in staat om elk verhaal te vertellen.

Echt een aanrader en ik hoop ook zeker dat de andere boeken ook in de bibliotheken hier komen want er zijn nog een aantal die we missen. En natuurlijk hoop ik ook dat deze schrijver/illustrator nog meer boeken gaan maken.

Star rating, 5 stars

3 thoughts on “Review for Circus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: