Review for 100% Coco Tokyo

Review for 100% Coco Tokyo

100% Coco in Tokyo, 100% Coco, Niki Smit, Young Adult, Fashion, Clothes,Onze Style Tiger gaat naar Japan voor een nieuwe show! <3

Ik was echt helemaal dolblij toen ik zag dat dit boek in Japan zou plaatsvinden want dat land staat nog steeds hoog op mijn lijstje om ooit (als ik een bak geld magisch krijg) naar toe te gaan. Fashion en Japan, kom maar door! Coco komt echt overal en ik vind het helemaal geweldig. Elk boek kijk ik weer uit naar waar ze nu weer heen gaat.

Dit boek hebben we weer allerlei leuke fashionideetjes en ik genoot van de vier meiden en hun ideeën. Ze hebben echt supertoffe ideeën. Ik zou het niet zo snel dragen, ook niet toen ik nog een tiener was, ik ben niet zo’n type voor superopvallend zijn. Ik wil best iets aparts dragen, maar wat Coco draagt is toch niet mijn soort ding. Komt waarschijnlijk omdat ik al vanaf jongs af aan ben gepest. Mijn zelfvertrouwen is niet erg hoog (al is ie wel wat genezen). Not to mention dat ik nou ook geen zin had om de pesters nog meer brandstof te geven. Of dat mijn kleding kapot zou gaan.

The Big Kawaii Show was een tof idee, alleen kom je al snel achter dat er meer achter de show zit dan wat je op het eerste gezicht ziet. Ik moet zeggen dat ik best wel teleurgesteld was, ik had net iets meer fashion verwacht (net zoals Coco). Maar er waren genoeg dingen nog wel leuk aan de show, zoals kimono workshops, het eerste deel van dat dansje leren (die 8+ uur die volgende was teveel van het goede), een leuke show, en dat je best wel wat van de stad zag. Alleen jammer dat alles van de autocue kwam. Kom op, deze meiden hebben hun woorden wel klaar! Laat ze lekker zelf eens wat bedenken. Je mag wel iets helpen, maar maak het wat authentieker.

Ik vond het tof dat Coco zo snel vrienden wordt met iedereen. Ik was toch even bezorgd toen we Colette voor de eerste keer zag. OH NEE, alsjeblieft geen vijandigheid of dat ze rivalen worden. Miyuki en Tokiwa waren ook toffe karakters en leuk dat we ze nog zo vaak zien. En dan zijn er nog Mi Sun en Polina, wat een leuke meiden waren dat!

Ik weet nog steeds niet hoe ik me voel over de Bruno stukjes. Enerzijds wel leuk, maar soms toch ook weer wat herhaling. Plus, net zoals met Coco, word ik een beetje moe dat deze twee elkaar leuk vinden maar toch weer flirten en zoenen met andere mensen. KOM OP ZEG. En ook, ik kom voor Coco en haar fashion avonturen. Dus ik hoop dat we volgende keer gewoon weer alleen Coco krijgen.

Ik vond het plan dat de meiden hadden voor de finale best tof en ik vond het geweldig dat ze dat durfden te doen, al moest ik er wel even in komen (en dat duurde lang) want ik wilde gewoon een schattig/geinig boek met veel fashion en Japan en niet weer een boek voor jongeren met een boodschap of protestacties. Ik lees boeken vaak om even weg te zijn van de wereld. Even niet te denken aan alles dat er mis aan is. Nogmaals, aan het einde vond ik het wel leuk en zat ik ook zeker te juichen voor de meiden.

En net zoals met alle 100% Coco boeken hebben we ook veel informatie over fashion, het land, en meer. Altijd leuk dat deze zijn toegevoegd al wist ik dit keer het meeste al.

Naast romantiek voor Bruno/Coco is er ook zoete romantiek tussen Coco’s vader en Colette’s (Coco’s nieuwe vriendin) moeder. En dan is er nog iemand die een romance heeft. Erg leuk!

Het einde was echt superzoet en leuk en ik vond het zo lief dat Bruno dat heeft gedaan. Go Bruno!

Al met al, ik heb dus lekker genoten van dit boek! Ik zou hem zeker aanraden en ik kan niet wachten op de volgende 100% Coco!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: