Review for Ongewenst bezoek

Review for Ongewenst bezoek

Ongewenst bezoek, Het spookt op nummer 113, Mr. Tan, Yomgui Dumont, Children's Book, Graphic Novel, House, Boy, Fence, Streetlights, Clouds, Sign, Street, GhostsEen heerlijk en hilarische graphic novel over een jongen die is verhuisd naar het meest spookachtige huis in het dorp.

Ontmoet Elliot, een jongen die al snel uitvindt dat zijn nieuwe huis… helemaal vol zit met spoken! En geen slechte spoken, oh nee, dit zijn hele lieve en vriendelijke spoken die er voor Elliot zijn wanneer zijn ouders dat niet zijn. Ik was wel even verward toen we van de verhuizing naar een tjid later gingen en hij en de spoken vrienden waren. Gelukkig laten ze ons nog wel zien hoe de ontmoetingen zijn verlopen (met twee verschillende perspectieven, namelijk Elliot en de spoken). En ik was zo blij dat Elliot de spoken heeft ontmoet. Want nu heeft hij toch een familie.

En dan komt er een nieuwe kinderjuf en wel, die is niet de vriendelijkste en we vinden al snel uit dat er iets heel anders aan de hand is. En zo begint een superspannend stuk waarbij Elliot de spoken moet helpen, en later ook nog zijn ouders.

Ik kon dit boek ook zeker niet even neerleggen, ik moest het gewoon doorlezen. Grappig en spannend en spoken, yes! Geweldig vond ik ook de naam van de straat: Jammerstraat 113 (natuurlijk een 13) en ook dat we nog eens wat van het dorp zagen.

Ik vond de ouders alleen echt superwaardeloos. Sorry, maar waarom heb je ansich een kind genomen als je toch nooit thuis bent? Ik weet zeker dat die jongen liever jullie thuis heeft dan een groot huis. Of kinderjuffen.

Het einde was top en laat zien dat er nog veel te beleven valt in het volgende deel. Ik kan niet wachten.

Ik heb zeker genoten van dit boek. Het was lekker spookachtig met leuke spoken, mooi illustraties (ik vond de stijl erg goed bij het verhaal en de sfeer van het boek passen), een lekkere dosis spanning, en ik wil ook zeker meer. Ik zou dit boek ook aanraden aan iedereen op zoek naar een nieuwe graphic novel om te lezen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: