Review for Grenzeloos

Review for Grenzeloos

Grenzeloos, Rape, Verkrachting, Misbruik, Multiple POV, Romance, Pink Letters, Eye, Face, Eyebrow, Young Adult,Een kort boek over een heftige gebeurtenis, verkrachting. Een boek over nee zeggen. Echt een goed boek, Marlies Slegers heeft het gewoon weer gedaan.

In dit boek zien we verschillende POV die ons laten zien wat er is gebeurd en hoe dingen nu verder gaan. Zo zien we Tabitha, het meisje dat op het feestje is verkracht maar dit niet meer weet. Eline is haar beste vriendin. Alain is beste vriend van Dox en de vriend van Eline. Dox is de ranzige verkrachter en een dude die eens moet leren dat nee nee is. Job is degene die het filmpje heeft gemaakt (al was hij voornamelijk bezig filmpjes te maken van het feest zelf). Merel, de vriendin (of eigenlijk ex want ze waren in time-out) van Dox die eens wat vriendelijker moet wezen tegen vrouwen. Volgens mij heb ik nu iedereen. 😛 Ja het zijn veel POVs maar ze waren gelukkig verschillend genoeg dat ik het niet erg vond. Ik vond het juist fijn om iedereens gedachten te zien.

Het begint gewoon leuk met een lekker feestje, iets teveel drank (echt was ik zo’n saaie jongere?). Alleen dan gaat alles heel snel fout, maar wat er nou gebeurd is? Daar komen we met elke POV achter want Tabitha zelf? Zij is door de alcohol alles vergeten. Maar door verschillende dingen (zoals muziek of andere triggers) komt ze stukje bij beetje achter de feiten. Ik vond het heel goed geschreven en ik vond het top om ieders POV te zien.

Lekkere jongen is die Dox zeg… Bah, dat soort jongens mogen heel snel leren dat NEE fucking NEE is. 😐 Je gaat zeker ook geen misbruik maken van een meisje die zoveel heeft gedronken dat ze niks meer kon. Zelfs al zegt ze dan ja, wees dan een heer en zeg nee. Nu is het gewoon duidelijk nee. Maar meneertje legt later uit waarom hij toch doorging. BAH. En later gaat ie ook nog eens mensen bedreigen, zelfs Tabitha.

En Merel echt, ik snap dat je het kut vindt dat je vriendje (met wie je trouwens een time-out had) sex heeft met iemand, maar 1. het was niet vrijwillig en 2. zelfs al was het vrijwillig jullie waren even uitelkaar om na te denken. Ja, het is lullig dat je vriendje dan meteen met andere vrouwen flirt, maar misschien hadden jullie dan duidelijker moeten zijn over wat wel/niet mag. Jongens moeten nou eenmaal dat weten. Geloof me. Ik vond het walgelijk hoe zij over Tabitha dacht, zelfs toen ze wist dat het verkrachting was. Zelfs toen vond ze Tabitha maar een slet. Zelfs toen dacht ze de vreselijkste dingen over een meisje. Nee. Doe eens lief. Heb eens respect voor je mede-vrouwen.

Eline maakte ook wat opmerkingen waar mijn haren van omhoog gingen staan, maar gelukkig was zij wel iemand die het vrij snel snapt en ook zich rot voelde om wat ze dacht/zei.

En wat een freaking bullshit dat er dus een filmpje is en niemand er echt iets meedoet om Tabitha te helpen. WTF. Sorry, ik word hier echt zo boos over. Het is bewijs. Ga naar de politie. Ga naar Tabitha. Nu moest zij gewoon bedelen om het filmpje en dat maakte me gewoon misselijk.

Ik wil even een applausje voor Alain. Die jongen is echt een schat. Hij is zo lief voor Eline en respecteert haar grenzen en later is er ook een confrontatie met zijn beste vriend Dox en ik was gewoon zo blij wat hij daar deed.

Ik vond het wel erg apart dat 2 meiden van 16 niet wisten wat het verschil was tussen aanranding en verkrachting en het zelfs even op moesten zoeken. In deze tijd? Hoe?

Het is een heftig boek om te lezen, en ik heb ook een paar keer tranen gelaten om Tabitha. Ik hoop gegeven het einde dat iemand daar luistert en dat Dox eens een goed lesje krijgt over vrouwen en nee zeggen.

Ik zou het boek zeker ook aanraden. Het is een heftig topic, en soms had ik het er moeilijk mee, maar ik vond het erg goed geschreven.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: