Review for De koning van de flat

Review for De koning van de flat

De Koning van de Flat, Marieke Smithuis, Marieke van Ditshuizen, Green/Gray/ Flat, Cat, Children, Seagull, Friendship, Humour, Short Stories, Illustrations, Children's Books, FamilyVeel kleine en grappige verhalen over Moes en Boele, twee hele goede vrienden die in een grote flat wonen en van alles meemaken.

Ik had gedacht dat dit gewoon een normaal boek was (met een lang verhaal) maar eigenlijk zijn het steeds kleine verhaaltjes. Al komen er wel dingen terug, zoals de therapie van Moes om over zijn angst te komen, muizen, personages, en wat andere kleine dingen.

Ik ben blij dat Marieke Smithuis weer een nieuwe serie heeft, nou ja, ik hoop maar dat dit een serie wordt, net zoals Lotte en Roos, want ik heb zeker niet genoeg van alles wat Boele en Moes meemaken. De schrijfster heeft echt een leuke schrijfstijl!

In dit boek maken Moes (Mustafa) en Boele (geen idee of dit zijn echte naam is kan me niet herinneren dat ik een andere naam heb voorbij zien komen) heel veel avonturen mee. Van door tuinen rennen tot therapie om van angsten af te komen tot muizen tot katjes en vervelende buren en natuurlijk is er meer, er is geen saai moment in dit boek. En er is ook een bruiloft (waar ik al een beetje op zat te hopen, ja zelfs na zo’n kort stukje eerder in het boek 😉 ). We zien voornamelijk het POV van Boele en zijn familie.

Even over het muisje, kinderen mogen geen huisdieren kopen (volgens mij is de leeftijd 16 jaar wanneer je zelf iets mag kopen). 2) een muis heeft ook ruimte nodig, zo’n klein kooitje in een dichte kast is juist hartstikke slecht voor het diertje. Plus, alleen mensenvoer is slecht voor een huisdier. Je moet ook goed voer hebben. En muizen zijn trouwens dieren die het liefst met een vriendje zijn (of meer). Sorry, ik weet dat het fictie is, maar dit geeft in mijn ogen gewoon een slecht signaal naar kinderen. Ik vind dat dit soort dingen best beter mogen worden verteld, ZEKER in een kinderboek. Gelukkig krijgt het beestje later nog een grote kooi, al las ik niks over beter eten of een vriendje.
Oh en kids, niet van een balkon afklimmen. Ook niet handig.

Ik heb echt enorm genoten van dit boek, ik vond het heerlijk om te lezen. En nogmaals, ik wil meer Moes en Boele!

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: