Review for De fantastische vliegwedstrijd

Review for De fantastische vliegwedstrijd

De fantastische vliegwedstrijd, Birds, Bats, Competition, Air, Humour, Picture Books, Forest, Hot Air Balloon, Zeppelin, Tjibbe Veldkamp, Sebastiaan Van DoninckEen heerlijk boek over een vogeltastische vliegwedstrijd.

Ik heb dit boek al een tijdje van de bibliotheek en ik vond het gisteravond wel een goede tijd. Even lekker iets anders dan een serieus boek. En ik heb echt genoten van dit boek!

Ontmoet alle vogels (en een duo vleermuizen) die meedoen aan een vliegwedstrijd, zelfs dieren die niet zelf kunnen vliegen mogen meedoen. Dus we zien kippen, pïnguins, struisvogels. Gelukkig hebben deze parachuutjes of krijgen ze hulp van andere vogels die wel kunnen vliegen. We zien geweldige constructies in de lucht. Van zeppelins met een huisje tot gewone vliegtuigen met toch iets speciaals tot luchtballonnen. Het was echt heel tof gedaan.

En de wedstrijd was SPANNEND. Echt, want er valt steeds iemand uit op een pagina. Waarom en hoe? Zijn de vliegtuigen zo slecht of is er een saboteur? We zien de race gaan door bossen en bergen en uiteindelijk weer terugkomen bij de finish. Maar wie is er nog over aan het einde?

Ja, ik heb het boek nog een keer gelezen omdat ik totaal DAT detail over het hoofd had gezien. Ik wist dat ze in ieder geval een keer iets hadden gedaan, maar als je dan het boek weer leest en dit keer oplet (de vorige keer was ik gewoon echt teveel in de race om het te zien) dan zie je het opeens. En ik vond het geweldig. Wat tof!

Ook de vogels die wonnen, hahah, die voor je presentator/host!

En leuk hoe de tekst was geschreven op de manier zoals die sportpresentators doen. Ik kon het zo voor me zien en het maakte de wedstrijd nog leuker.

De illustraties waren ook helemaal geweldig gedaan. Zoveel details en kleine dingetjes. Je blijft gewoon iets vinden.

Een grote aanrader, ik heb gelachen en gejuicht en enorm genoten.

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: