Review for Club Donald Duck : Nieuwe Vrienden

Review for Club Donald Duck : Nieuwe Vrienden

Club Donald Duck : Nieuwe Vrienden, De Onwijze avonturen van een pechvogel, Donald Duck, Duck, Red Shirt, Blue, Children's Books, Humour, Funny, Friendship, Boarding School, Children's Books, Illustrations, Graphic Novel-ish, Jimmy Gownley, Jay P. FosgittDonald Duck is weer terug! Nu in kindervorm, maar nog net zo leuk!

Ik ben een groot fan van Donald Duck en iedereen daaromheen. Ik las vroeger altijd de Donald Duck, keek naar Ducktales, en meer. Dus ja, dit was wel een boek dat ik moest uitproberen en ik kan je eerlijk zeggen… ik wil nu meer! Want ik heb gelachen, genoten, gezocht naar wie iedereen was en wie er nu allemaal was en wie we nog misten.

Ontmoet Donald Duck, heel wat kleiner maar nog steeds grotendeels hetzelfde. Temperament, check. Slechte cijfers, check. Vriendschappelijk en aardig, check. Een goed hart, check. Op een dag wordt de boerderij van Oma Duck (ja die is er ook) gevorderd door de bank en besluit Donald met een geweldig plan. Hij moet DOINK (een speciale school in) om goede cijfers te halen zodat de bank ziet dat de boerderij terug moet naar Oma. Ja, simpel, maar wel erg zoet en ook echt zo’n typisch Donald plan. Gelukkig heeft Donalds vriendinnetje (nou ja, ik vraag me af of Donald altijd wel weet van de gevoelens van het meisje) een plan. En vanuit daaruit gebeuren er hilarische dingen en komt Donald op de school terecht. Naast goede cijfers heeft hij nu ook een nieuwe sport om uit te vinden. Succes jongen!

Ik vond DOINK ontzettend leuk om te lezen en ik had veel plezier om te zien wat voor lessen er waren, hoe de school werkte, het metrosysteem (wat later nog iets extras kreeg waardoor ik het nog leuker vond), ik zou zelf ook wel naar deze school willen gaan. Vooral als we zien wie er allemaal op de school zijn. Zoveel karakters die ik ken alleen nu wat kleiner. Ik genoot echt om ze allemaal te zien, en later wordt het nog leuker als er ook wedstrijden zijn en andere scholen langskomen (de zware jongens).

Ik moest zo lachen om Donald en hoe hij zijn kamergenoot beschreef. Ik had al snel een vermoeden wie het moest zijn, en ik had gelijk. Ik geef Donald ook geen ongelijk. Tegen dat karakter kan niemand op. 😛

Het verhaal wordt met elke pagina leuker en dan is er nog dat koppels die al vaststonden in de normale boeken nu ontstaan. Zo ontmoet Donald Katrien en Mickey ontmoet Minnie. Vooral die laatste vond ik geweldig om te zien. Net alsof het een film was.

En ik vond het einde echt geweldig. Dagobert die niet helemaal Dagobert was maar toch weer wel. Ja, lekker verwarrend hé. 😛 Ik heb heerlijk gelachen. En dan is er nog de laatste pagina, OMG, ik was het zo eens met Donald en zou precies op dezelfde manier gereageerd hebben. ARGH.

Het boek is veel tekst maar ook veel illustraties. Een beetje zoals de Diary of a Wimpy Kid. Het is niet echt een graphic novel, maar ik tag hem toch als such omdat er zoveel illustraties zijn en ze een groot deel van het verhaal vertellen.

Ik hoop snel het tweede boek te kunnen lezen, ik wil meer van deze mini Donald en zijn vrienden. Ik wil zien wat ze in het volgende boek beleven. En ik hoop ook zeker dat er meer boeken uitkomen. Wel jammer dat ik geen idee heb wat de Engelse editie is, ik dacht makkelijk het is Engels vertaald dus dan zijn er Engelse boeken. Alleen niks is te vinden over enige Engelse editie. Het enige wat ik vind zijn alle delen die in Europa uitkomen. Ach ja, dan maar wachten op de Nederlandse delen.

Ik zou het boek ook zeker aanraden aan iedereen die fan is van Donald Duck en iedereen om hem heen of iedereen die zin heeft in een leuk en grappig boek met mooie illustraties.

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Club Donald Duck : Nieuwe Vrienden

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: