Review for Club Donald Duck 2 – Jacht op het spook

Review for Club Donald Duck 2 – Jacht op het spook

Club Donald Duck 2 - Jacht op het spook, Yellow, Superheroes, Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Katrien Duck, Comics, Humour, Funny, Children's Books, Vlogging, Fourth WallHet tweede boek in Club Donald Duck en ik heb weer enorm genoten en gelachen. Heerlijk!

Dank je wel voor mijn lieve man die dit boek (en het eerste) voor me heeft gekocht nadat ik het eerste deel (dat ik uit de bibliotheek had) enorm leuk vond. Deze serie is gewoon echt top!

De titel zegt dat we gaan jagen op een spook, en dat gaan we ook zeker doen… maar er is nog veel meer aan de hand op de DOINK-school. Zo is er iets wat rondloopt op campus, wat enorm schattig was en ik snap hoe ze dus op de naam zijn gekomen. Dan krijgen we een beroemd duo van Ducktube die langskomt op school en waar Katrien helemaal dol op is, en met hen krijgen we ook een wedstrijd! Wie maakte de beste show online? Wat leuke groepjes oplevert en veel chaos. Dan hebben we nog dat Donald klusjes doet (ben ik de enige die niet kan geloven dat Dagobert zomaar geld zou geven?) en iets speciaals daar. Donald en Karel worden een speciaal duo wat ik enorm leuk vond, maar ja, typische cartoonlogica dat niemand het meteen doorhad. En oh ja, daarbij hebben we ook nog een spook, of in ieder geval iets mysterieus dat sandwiches steelt en taarten gooit en wie dat uiteindelijk blijkt was echt helemaal toppie en onverwacht!

Zoals je al leest je zult je echt niet vervelen in dit boek! We zien al onze favoriete karakters langskomen, maar ook weer wat nieuwe. Donald is natuurlijk onze hoofdpersoon maar we krijgen ook een glimps in Mickey en andere karakters hoofden. Erg leuk gedaan, al kom ik natuurlijk voor Donald (die wonderbaarlijk rustig blijft op punten).

Oh, en hopelijk lukt het Dolly nog eens om eerlijk te zijn over haar gevoelens.

En dan is er nog de verteller en de fourth wall (geen idee of deze term ook in het Nederlands bekend is dus ik gebruik gewoon de Engelse). Ik vind het heerlijk hoe het verhaal is verteld en ik heb heerlijk gelachen om de truukjes die de verteller gebruikt om het verhaal verder te laten komen of om Donald een pleziertje te doen. Alleen lieve Donald, alsjeblieft, weet nou eens dat die verteller onzichtbaar is. 😛

Het einde, geweldig, ik was dat helemaal vergeten dat dat was gebeurd!

Ik vraag me af en toe wel af of ze ook gewone lessen hebben op deze speciale school, want soms lijkt het er maar niet op. Ach dat zijn waarschijnlijk saaie stukjes, maar toch zou ik af en toe een glimps er van willen zien.

En de tekeningen zijn wederom leuk. Ik vind het tof hoe de karakters zijn getekend en hoe dynamisch en tot leven ze komen.

Al met al, geef me het derde boek NU! Ik kan gewoon niet wachten! Ik zou het boek aanraden aan iedereen!

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Club Donald Duck 2 – Jacht op het spook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: