Review for Dolfje Weerwolfje – De Drakenberg

Review for Dolfje Weerwolfje – De Drakenberg

Dolfje Weerwolfje, Werewolves, Fantasy, Children's Books, Night, Full Moon, Hat, Youkai, Boat, Kappa, Mystery, Japan, Fuji, Mount Fuji, Rowing Boat, Paul van Loon, Hugo van LookDolfje gaat naar Japan en heeft een heerlijk doldwaas en magisch avontuur!

Ik keek enorm uit naar deze Dolfje. Ten eerste omdat hij uitkwam rond Oktober dus kon ik hem mooi gebruiken voor mijn Halloweentober TBR, en ten tweede omdat Dolfje naar Japan gaat! Ik hou van Japan en ik wil er ooit echt heen.

In dit boek heeft Dolfjes familie een reis gewonnen naar Japan al zal Dolfje een hele andere kant zien van Japan dan vader en moeder (die trouwens overal heen gaan en blijkbaar Timmie niet meenemen?). Hij zal een wonderlijke wereld zien vol Youkai en mysterie. En dan is er ook nog een volle maan en zal hij een weerwolf zijn in Japan. Tof! En hij heeft een missie. Want hij moet een pakketje afleveren bij een oude vriend van Opa weerwolf. Hoe, tja, daar komt Dolfje op heerlijke wijze achter (arme Timmie).

En dat is nog maar het begin van het avontuur want daarna volgt een doldwaas en spannend en magisch avontuur naar de Drakenberg om iets terug te krijgen wat ze nodig hebben om iemands leven te redden. Het was erg leuk dat ze door een schilderij gingen en ik vond ook de reis naar de berg tof en spannend om te lezen want ze zullen veel obstakels tegenkomen. Ik vond het leuk dat Leo ook van de partij was (want nu hebben die vossen inderdaad negen staartjes, teehee) en dat Noura op een manier er is.

Het wordt steeds spannender en dan is er nog een geweldig einde waar Dolfje nieuwe krachten vindt. Ik weet dat het niet netjes was, maar ik lag dubbel toen Dolfje vroeg waar Yako was en wat hij toen te horen kreeg. Oepsie. Kitsune pannenkoek *proest* .

Kinderen zullen heel wat nieuwe woordjes leren en ook wat meer leren over Japan op een avontuurlijke en magische manier. Wat zijn Youkai, nou daar kom je achter en ik was zo blij om deze wezentjes te zien in het verhaal.

Natuurlijk heeft het boek weer mooie illustraties door Hugo van Look!

En ik vind het altijd top dat Paul van Loon ons verteld hoe hij op het verhaal komt en in deze ook verteld over zijn reis naar Japan.

Ik ben blij met dit boek, ik heb het ook in een ruk uitgelezen. Ik kan niet wachten op Dolfjes nieuwste avontuur. Wat zal hij nu beleven?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: