Review for 3PAK 2020

Review for 3PAK 2020

3PAK, 3PAK 2020, Young Adult, Short Stories, Purple, Yellow Letters, Authors, Men, Woman, Graphic Novel, Dystopia, Reality Show, Travelling, South America, Daniëlle Bakhuis, Pepijn Lanen, Floor van het Nederen, Johan FretzHet is weer tijd voor de Boekenweek voor Jongeren en dus ook tijd voor een nieuwe 3PAK.

Ondanks dat het erg hit/mis is met de boeken kijk ik er toch elk jaar naar uit. Welke verhalen zullen er nu inzitten. Wie schrijft ze?

Ik moest wel wat meer moeite doen dit jaar. Mijn boekenwinkeltje in het dorp had het boek niet, de bibliotheek ook niet (al had die gewoon een onzinreden), dus ben ik naar een andere bibliotheek gegaan die hem gelukkig wel hadden. En daar kon ik ook meteen wat nieuwe boeken meenemen. 🙂

Ditmaal hebben we 2 verhalen en een graphic novel. Ik was best blij om te horen dat er een graphic novel in zat, al was het een korte, ik vond het een tof idee.

De Virgin door Daniëlle Bakhuis: Star rating, 4.5 stars: We zijn weer terug in de wereld van De Executie en ditmaal volgen we Hannah als zij bij het einde van de show De Virgin is. Iedereen die De Executie heeft gelezen weet wat de show is en ook wat er met de andere meiden is gebeurd. Maar ik vond het heerlijk om de show echt te zien, ik vind boeken of verhalen over reality shows altijd leuk/interessant om te lezen dus ik was echt blij dat dit verhaal over zoiets ging, al was het wel een heftige reality show, want hallo, je maagdelijkheid opgeven op TV? WOW. Ik had graag wel wat meer willen zien van de show, we komen er nu bij het einde van de show aan. Er zijn nog 3 mannen over… en wie zal het worden? We zien hoe Hannah zich voelt nu het einde er aan komt, we zien hoe ze denkt over de wereld waar ze in woont, en meer. Het einde was heftig, en tja, we weten allemaal wat dat betekent…. 🙁

De afzat-knalavonturen van Faber Wilhem door Pepijn Lanen, Floor van het Nederend: Star rating, 0.5 stars: Tja, ik was heel blij met een graphic novel… maar het verhaal was gewoon niet voor mij en ik vond er maar weinig aan. Ik weet waar het over gaat… op punten, maar vaak vroeg ik me gewoon af wat in hemelsnaam ik aan het lezen was. Een dronken ridder? Een queste? Moord omdat die gast gewoon niet zijn aggressie kan beteugelen? U2? Sex met een trollenprostituee? WAT? En sorry, ik vond de art ook niet helemaal mijn ding.

Naar Mancora door Johan Fretz: Star rating, 2 stars??: Sorry, gewoon niet helemaal mijn verhaal, en ik weet ook niet zeker of ik hem nou leuk vond of toch weer niet. Op punten was het wel interessant en ik vond het leuk om te lezen over zijn reis door Zuid-Amerika, maar ik vond de “romantiek” tussen hem een meid weer minder en het einde had ik graag gezien dat ze ook Mancora hadden bereikt. En ik vond dat die jongen ook wat minder judgemental had kunnen zijn. Zowat als iedereen naar x bestemming wilde, of x dingen wilde doen. Laat ze lekker.

En ja, ondanks dat het weer wat teleurstellend was kan ik toch niet wachten op volgend jaar. Weer een nieuwe 3PAK, nieuwe kansen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: