Review for TBS

Review for TBS

TBS, Divorce, Bad Parenting, Horrible Mother, Young Adult, TBS, Criminal, Murder, Mystery, Brother, Sister, Romance, Blue, White Letters, Dutch, Natasza TardioWat als je moeder valt voor een TBS-er? Helaas heb ik dit verhaal vooral gelezen met frustratie en wilde ik het boek meerdere keren gewoon wegdoen. Toch waren er wat interessante dingen dus bleef ik lezen.

Eerst beginnen met het goede: Maya is wel goed geschreven. Echt heel goed gedaan. 100% puber. En ik vond het idee van het verhaal, wat als je vriend/vriendin TBS-er is ook interessant gedaan. De nieuwsartikelen waren een goed extraatje. We hebben ook nog iemand die slechte plannen heeft en dat maakte het verhaal wat spannender. En geinig dat het in de Corona tijd speelde al merkte je daar wel erg weinig van naast een paar keer dat de afstand werd genoemd.

-2 sterren voor de ENORM egoistische, vervelende, wat is er mis met je?, moeder. Ze gaat vreemd met een TBS-er voor een flink lange tijd. Als mensen dan boos worden (zoals haar man of haar dochter) doet ze enorm gemeen, alsof ze een verwend kind van 10. Of een kindje van 3. In plaats om gewoon met haar man te praten geeft ze interviews en gooit ze de hele scheiding TIJDENS het avondeten op tafel waar haar dochter bij is. Haar dochter, 15 jaar oud, is duidelijk oncomfortabel met alles. In plaats van naar haar dochter te luisteren doet ze enorm grof en gemeen tegen haar dochter en vindt ze maar dat deze haar mond moet houden en maar moet aanpassen. WTF, je vriendje heeft mensen vermoordt en jij vindt dat je dochter het probleem is omdat jij met je vriendje meteen wilt samenwonen?
Ook vond ik het maar walgelijk hoe zij vond dat slachtoffers geen spreekrecht moesten hebben tijdens zittingen en dat ze eindige met dat, zoals voor haar vriendje, het al jaren later is en dat het slachtoffer allang verder had moeten gaan met haar leven. WTF? Sorry hoor, die vrouw heeft een fucking trauma, dat blijft ALTIJD bij je.
En ik kan nog wel meer ragen, maar je krijgt het idee. Bah. Wat een walgelijke vrouw. Zelfs mijn man was het eens met me toen ik tegen hem ging ranten over de vrouw. Echt heel jammer dat de moeder zo is geschreven, het boek had echt veel beter kunnen zijn als de moeder wat emotie en empathie had voor mensen in plaats zo’n egoistisch kreng te zijn.
-0.5 sterren voor het vreemdgaan. IK HAAT het als mensen vreemdgaan (iets met persoonlijke ervaring).
-0.5 sterren voor het einde wat echt uit het niks kwam voor mij en ik had ook graag nog een epiloog gezien.

En zo waren er ook nog wat andere kleine dingetjes, zoals waarom Maya niet uit het raam klom toen dingen heel erg misgingen? Want ze liet al eerder deed in het verhaal zien dat ze dat wel eens deed. . Of dat je dus een puber kan afkopen met een kitten. Ik vond het gewoon hilarisch hoe ze van NOPE naar OMG KITTY ging. Hoe de vader gewoon zijn koffers pakte en niet eens afscheid nam van zijn dochter.

Dus heel jammer uiteindelijk. Het had zoveel meer kunnen zijn.

Star rating, 2 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: