Review for Lentevuur

Review for Lentevuur

Lentevuur, Tsjechië , Pink Trees, Blossom, House, Road, Woman, Accident, Mystery, Corruption, Torture, Inheritance, Family, Grandparents, Secrets, Suzanne VermeerEen vrouw gaat met haar vriendin en nicht naar Tsjechië om oma terug te brengen en nog een laatste week met haar te hebben voordat ze het as gaan verspreiden. Maar al snel gaan er dingen goed fout.

Ik vond het leuk dat dit boek in Tsjechië plaatsvond en dat we wat lokale dingen tegenkomen. Zoals eten, maar we zien de meiden ook dingen bezoeken, en Julia gaat naar Praag toe (al zien we daar nou niet veel van).

En de spanning is er al vrij snel en dat vond ik heerlijk. En het bleef ook constant spannend. Het begint wanneer Julia op de terugweg naar oma’s huis iemand met de auto raakt nadat deze op de weg komt. Vanaf dat moment krijgen we corrupte (en irritante) agenten, familiezaken die niet kloppen, een inbraak, en nog veel meer. Het was echt top geschreven, je blijft gewoon in het verhaal.

Julia was op punten een goed karakter… maar net als zoveel mensen in een thriller/mysterie boek maakt ze enorm domme beslissingen die gevaarlijk zijn. Mijn hemel, je zou toch zeggen dat je op zijn minst even een berichtje achterlaat bij je nicht en vriendin zodat zij in ieder geval iets weten.

De martelscene was echt heel moeilijk om te lezen en ik had ook niet verwacht dat dit erin zou zitten, dus even een waarschuwing. Ook wat daarna komt. Oh nee…

Het einde was goed gedaan, en ik was blij hoe het eindigde. Al was ik teleurgesteld dat we dus nooit uitvinden wat er nou is gebeurd met het zusje/waarom dingen waren afgesloten. Nou ja, blijkbaar moet je daar die envelop voor hebben… die dus niet in een biebboek zit.

Maar sorry, telefoons werken zo niet. Op twee punten gaat het fout. De eerste is als Julia bij Maria langskomt die volgens het boek vliegensvlug haar batterij en simkaart uit de telefoon trekt. Maar later leren we dat Julia een beschermhoes heeft om haar telefoon. Die gaan er nou niet een twee drie vanaf, en de simkaart kan er vaak niet zo snel uitgehaald worden omdat je daar een pinnetje voor nodig hebt. En voor een batterij.. wel daar moet je wat meer moeite voordoen als je die al kan verwijderen. Al met al, het is misschien makkelijker om gewoon je telefoon helemaal uit te zetten. Dan later gooien de criminelen de telefoon op de grond, waar de telefoon door de beschermhoes net niet uit elkaar valt, waarna de crimineel hard stampt op de telefoon die helemaal kapot is daarna en DAARNA nog een onbeschadigde batterij en simkaart uit de telefoon haalt. WAT? Hoe dan? Weet de schrijver ansich hoe telefoons werken deze tijd?

Lieve uitgevers. Totaal tof dat je een extra hebt toegevoegd, in dit geval blijkbaar een envelop, maar die worden er altijd uitgehaald bij de bibliotheek. Al dan niet door de mensen die het boek binden dan wel door de mensen die het boek als eerste lenen. Dus ja, dit zuigt gewoon en ik was niet blij. Want ik zou graag willen weten wat er is gebeurd met het kleinste dochtertje want dat miste ik in het boek.. maar ik kom er dus nooit achter (ja, ik ga uit dat dat in het stuk/de documenten stond). Ja, misschien als ik ergens iemand vind die dat stuk voor me heeft.

Al met al, ik heb wel genoten van het boek, het was lekker spannend, en de schrijfstijl was eentje waardoor je blijft lezen.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: