Review for Jacht

Review for Jacht

Jacht, Brandstichting, Fire, Sexting, Dropping, Camp, Dutch, Cis Meijer, Young Adult, Mystery, Mourning, Loss, Teacher, Thriller, MysteryEen brand, een dropping, en onwijs veel spanning!

WOW. Wat heeft Cis Meijer weer een top boek geschreven. Spannend tot het einde! Ontmoet Sam, een meisje die enorm veel druk op zich voelt door haar vader. Op een dag is ze bij haar leraar en nadat ze net weg is gegaan ontstaat er brand en de leraar eindigt in het ziekenhuis en zo begint het verhaal echt goed.

Ik vond Sam echt een goed karakter, ja, ik was het niet eens met hoe zij (en haar vrienden) de leraar (en leraren) behandelden, maar ik kon ook zien dat ze zich enorm schuldig voelde. Dat ze het eigenlijk niet wilde doen. En in het boek zien we echt een andere kant van haar. We zien dat ze het niet makkelijk thuis heeft met een vader die zijn zoon de hemel inprijst en niet wilt inzien dat niet iedereen academisch goed is, we zien dat Sams moeder niet heel lang geleden is overleden.
Sam is al snel overtuigd dat er iets goed fout is met de brand en is van plan om uit te zoeken wat er nou is gebeurd en wie de dader is. Ik vond het enorm stoer van haar dat ze, ondanks alles wat er gebeurd om haar heen (de bedreiging, insluiper… en meer), het toch doorzet. Plannen maakt, een kopie maakt van dat wat ze heeft gevonden, en meer.
Ik hoop wel dat de school haar gaat helpen met het jaar halen, want haar cijfers zijn echt niet het beste. Ik weet zeker als iemand haar helpt dat het goed gaat komen.

We komen er met elk stuk van het boek steeds verder achter wat er nu gaande is en wat er is gebeurd bij de brand. Ik zat al snel een lijstje te maken met verdachten. En dan was er natuurlijk ook nog de bedreigingen, wie was dat? Nog een lijstje want ik had zeker het gevoel dat dit een ander persoon was.

Oh, en dat het proloog terugkomt. chef kiss

En dan is er nog Wolf. Wie is hij. Is hij een goed of een slecht persoon. Wat heeft hij te doen met een andere zaak? Ik ben zeker blij met Wolfs POV. Ik was niet altijd een fan van hem gegeven hoe hij dingen doet, maar ik denk dat de schrijfster het ook zeker ietwat expres heeft gedaan. 🙂

Het einde werd razendspannend. WAUW. Wat daar allemaal gebeurd, ik zat op het punten van mijn bungee stoel. En dan is er nog het epiloog en ik was heel blij dat deze was toegevoegd. Het knopte alle eindjes nog extra samen en beantwoordde wat vragen.

Al in al, echt een fantastisch spannend boek. Geweldig geschreven. Ik zou hem zeker aanraden.

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Jacht

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: