Review for Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Review for Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker

Het wonderbaarlijke scheepsjournaal van Mattias Spijker, Mermaids, Harmen van Straaten, Children's Books, Illustrations, Humour, Tests, Villains, Blue, Window, Octopus, Blue, Dark Blue, Orange Hair,Een jongen, een erfenis, testen, en mysterieuze mensen die hem proberen tegen te houden. Zal Mattias uitvinden wat er aan de hand is?

WAUW! Wat een heerlijk boek was dit zeg, ik ben er gewoon doorheen gevlogen en voordat ik het wist was ik bij het einde van het boek. Hemeltje, wat lekker geschreven. Harmen van Straaten doet het gewoon weer!

Ontmoet Mattias, een jongen met een eigen wil die een zomer bij zijn tante moet rondbrengen om testen te doen zodat hij misschien ooit het hotel kan overnemen. Alleen in plaats van testen gebeuren er spannende dingen en Mattias moet snel nadenken zodat hij niet in de klauwen valt van de slechteriken. Ik vond de slechteriken goed geschreven en ik moest wel lachen om hoe geweldig ze zich konden vermommen.

Mattias zijn plan (toen hij wist wat er gaande was) was top en dan was er nog het einde waar alles uitkomt en we de waarheid (of in ieder geval een stuk) uitvinden. Ik had niet verwacht dat x die persoon was, supertof dus.

Ik vond het wel sneu voor Mattias hoe iedereen vaak toch net niet aardig waren voor hem. Commentaar op van alles. Gelukkig heeft Mattias een sterke wil en laat hij zich niet zomaar kisten. Ik weet als het mij was dat ik of ontzettend boos was geworden of gewoon het op had gegeven.

Ik moest wel lachen om de sokken en hoeveel de tante er had gebreid en hoeveel ze nog aan het breien was. Vooral later als we iets uitvinden over tante wordt het hele sok gebeuren nog hilarischer.

Leuke illustraties die het boek helemaal afmaken.

Echt een aanrader dit!

Star rating, 5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: