Review for Black Friday

Review for Black Friday

Black Friday, Hazing, Ontgroeningen, Horrible, Assault, Black, Tunnel, Running, Twists, Murder, Thriller, Mystery, Young Adult, Maren Stoffels,Een ontgroening die al vreselijk was… gaat naar nog vreselijker.

Maren Stoffels kan echt heerlijke thrillers schrijven. Daarom kijk ik ook steeds uit naar weer een nieuw boek door haar. Ik ben zeker benieuwd waar het volgende boek over zal gaan. We hebben nu escape rooms gehad, ontgroeningen, een verjaardag in een luxe hotel met een twist, een Fright Night waar je je angsten onder de ogen komt.

Mijn God, wat zijn mensen toch walgelijk. Dat je hieraan meedoet vrijwillig en het dan ook nog eens familie wil noemen. Sorry, maar wat de fuck? Sorry hoor, dit is niet je familie, dit is niet hoe je familie hoort te doen. Dit hoor je niet te laten gebeuren of naar iemand te doen. Wat voor sadistisch persoon ben je dan? Ik hoop ook zeker niet dat mensen nu denken dat alle studentverenigingen dit soort shit doen. Want nee dat is niet zo. Maar degenen die het wel doen? Gewoon weghalen, gewoon oppakken. Dit soort dingen zouden nooit mogen. Je moet je veilig voelen bij een vereniging. Ik zat echt te gruwelen bij alles wat er met deze novieten gebeurde. Ik wilde bijna in het boek springen en ze er allemaal uithalen en ze wat verstand geven dat dit niet gezond is.

P en Megan samen? Sorry Stockholmsyndrome anyone? Je zit in een kutsituatie en vindt iemand die normaal doet en je helpt. Ik zag geen enkel sprankje romantiek tussen die twee.

Ondanks de frustraties dat dit zomaar mag, en kan, en de frustraties dat mensen dit misschien gaan zien als hoe het altijd gaat (zoals je wel vaker ziet als er weer iets in de krant komt), vond ik het echt een echt super goed geschreven boek. Er is veel spanning en telkens vraag je je af of het nog verder gaat. En ja, dat gaat het. En dan is er nog de dood van iemand. Wie is het? Wat is er gebeurd? En natuurlijk de grootste vraag… waarom?

Ik vond de interviews een goede toevoeging het gaf het boek nog een extra beetje meer spanning en gaven ons een glimps in hoe het nu is.

Ook vond ik de twee POV erg goed, we zien twee novieten, Megan en Ris, en zien hoe zij denken, waarom zij meedoen (al blijf ik erbij dat ik het allebei ruk-motivaties vond, want sorry als dit je familie is.. gaat er toch iets fout), en zien we hoe zij de week door komen, en of het ze zal lukken.

En er was nog een geweldige plottwist aan het einde HOLY CRAP. Die zag ik niet aankomen en dat was echt geweldig gedaan. HOLY. Nu ik erover nadenk… het valt allemaal op zijn plek. Maar echt, ik had het totaal niet door. Ik moet echt even applaudiseren voor de schrijver.

Ik zou dit boek zeker aanraden. Het zal je misschien frustreren op tijden, maar je zult ook helemaal in het verhaal opgaan en willen weten hoe het eindigt.

Triggerwarnings: aanrandingen, dierenmishandeling en moord , mishandelingen, geweld, verkrachting (in ieder geval… alle hints wijzen er op met betrekking op B en W).

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: