Review for Planeet Omar: Onverwachte Superspion

Review for Planeet Omar: Onverwachte Superspion

Planeet Omar: Onverwachte superspion, Planeet Omar, Zanib Mian, Nasaya Mafaridik, Yellow, Objects, Boys, Disguises, Muslim, Religion, Family, Brother, Sister, Humour, Children's Books, Mosque, Donations, Fundraisers, Sleep WalkingWeer een leuk deel in de serie maar ik vond de zus toch echt een potje zeur.

Een nieuw deel in de Planeet Omar serie en ditmaal een moskee die problemen heeft, vriendschap, een vervelende zus dus, en nog veel meer. Ik heb echt genoten van het boek, het was erg leuk.

Over de zus. Ja, het is niet leuk als je broer je deur platloopt, maar praat dan gewoon normaal met hem. Vertel hem ook eerlijk dat het je hoog zit. En aan de ouders, misschien ook eens nadenken over hoe het is om privacy te hebben. Jullie willen dat toch ook? Gun je dochter dat ook. Ook vond ik het dus interessant dat zij weet wat er met het geld is gebeurd… maar dit achterhoudt tot er volle paniek is en van alles verder loopt. Hoe werkt dat?

Verder best leuk om te lezen en ik vind het ook nog steeds leuk dat Omar en zijn familie moslim zijn en we goed zien hoe het voor hen is (vooral het jongste broertje heeft het moeilijk met halal, maar dat is logisch hij is nog zo jong). Ik vond het leuk om te lezen over alle lekkere gerechten die moeder maakt.

En dan is er nog het grote plotgedeelte, de moskee heeft geld nodig en ik vond het geweldig dat Omar meteen in actie kwam. Al vond ik het wel komisch hoe hij dacht dat hij de enige was die hielp. Echt jongen. Nee. Maar lief dat je zo je best doet.

Ik ben het nog steeds niet eens dat Daniel zo makkelijk werd vergeven, maar ja dat is een trend in hedentijdse boeken. Die arme pestkoppen. Ze hebben het zwaar. Sorry, ik ben zelf jaren gepest tot het punt dat ik helemaal brak (en meer zal ik niet zeggen, maar ik gok dat je wel snapt hoe ver het ging). Ik vind het tof hoor dat je je pester een backstory wilt geven maar maakt dat alles dan maar gewoon magisch goed? Nee. Nooit. Of in ieder geval, het hoeft niet binnen 5 minuten opgelost te zijn.

Leuke illustratie, net zoals het vorige boek vond ik het een leuke stijl en het past goed bij het boek.

En ik ben blij dat er meer boeken in de serie komen. Want ik heb zeker nog niet genoeg Omar gehad. Wat zal hij de volgende keer doen?

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: