Review for Fake Trip

Review for Fake Trip

Fake Trip, Abuse, Girl, Mirror, Thriller, Mystery, Barcelona, Spain, School Trip, Romance, Red Hoodie, Margje Woodrow, Multiple POVEen trip naar Barcelona loopt niet zoals verwacht. Helaas heb ik toch minder genoten van het boek. 🙁

Een boek met spanning en ik vond het heerlijk dat het in Barcelona plaatsvond, dat is toch nog een stad waar ik ooit eens heen wil gaan. Demi was een van de beste personages uit het boek. Helaas waren er toch wat dingen die ik jammer vond.

Ik vond het knap dat niemand iets vermoedde over Demi, over waarom ze altijd onder de plekken zat. Ik kan me voorstellen dat je het een keer gelooft, misschien twee, maar als je beste vriendin continue pijn heeft en blauwe plekken heeft? Of dat ze heel veel moeite doet om zich te bedekken? Dan ga je toch wel twijfelen aan hoe klunsig ze is en of dat het niet meer is. Maar misschien ben ik dat gewoon. Ik was erg blij met het einde (go go Billy en Billy’s moeder) en ik vond het fijn voor Demi.

Ik vond het ook erg apart dat er zoveel werd gedronken door tieners van 15/16 (en dat niemand ooit twijfelde aan de fake IDs die ze wel moeten hebben). Ik ben geen tiener meer, maar ik vond het toen ik tiener was ook al apart toen ik het in boeken las of series zag. Of ik leidde een heel saai leven of was een slechte tiener of tieners zijn echt niet zo erg als er altijd in boeken (en series) wordt geschetst. En er zullen heus wel tieners zijn die zo zijn hoor, maar niet allemaal. Ik kan me van mijn middelbare schooltijd niet herinneren dat er grote feesten waren of dat mensen dronken of halfdood op school kwamen.

Ook was er gewoonweg teveel drama waar ik echt mijn ogen zat te rollen. Ik snapte Billy volkomen. Waarom die meiden zo doen, dat is toch geen vriendschap? Ik wist toendertijd met mijn vriendinnen dat ze nooit dat soort shit zouden doen en ik zou ook nooit zoiets bij hen doen. Dat doe je gewoon niet als vriendinnen. Klaar.

Leuk was ook de multiple POV. Die van de daders.. en die van Demi en Billy. Ik kan het altijd wel waarderen wanneer we ook de daders krijgen, of een mysterieus iemand. Maakt het boek net spannender. En gelukkig waren alle POVs ook goed geschreven, soms als er meer dan 2 POV zijn heb je dat de andere toch niet zo goed uitgetekend zijn (als dat het goede woord is).

Ik vond de romance tussen Billy en Demi erg leuk geschreven. Die twee passen zo goed samen.

Ik had wel vermoedens naar de daders, maar uiteindelijk was het toch een verrassing (misschien ook wel omdat ik compleet moe en gaar ben). De waaroms, ik kon het op punten wel snappen hoor. Ik keur GEEN actie goed, echt niet hoor, maar ik weet ook nog goed hoe het is om zo gepest te worden.

Ook vond ik de reactie van Jensen niet bij 2020 passen. Als een man zich comfortabel voelt om in een jurk te lopen en pumps, ga ervoor. Ik moet wel zeggen dat hoe het was neergezet en dat we dus niks er meer over horen aan het einde dat het wel beter had geschreven kunnen worden.

Er waren veel spannende stukjes, maar uiteindelijk viel het voor mij gewoon uitelkaar bij het einde. Want ja, het einde was erg jammer want het voelde onaf. Een plotline werd nog wel opgelost, maar het hele gedoe met die leraar werd onder een matje geschoven en ik had graag wat meer gezien. Nu leek het net alsof dat hele gedoe met de leraar, al die spanning, gewoon voor niks was.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: