Review for De Berries 2: Het onmogelijke plan

Review for De Berries 2: Het onmogelijke plan

De Berries 2: Het onmogelijke plan, Annemarie van der Eem, Brown, Man, Girls, Kangaroo, Soccer, Hockey, Reality Show, Children's Book, Sports, Family, Sister, Brother, TV Show, Hockey Club, FundraisingEen nieuwe De Berries en ditmaal een reality show, een missie, en veel hockey en vriendschap!

Ik was helemaal blij toen ik zag dat we een nieuwe De Berries kregen, ik heb zeker genoten van de eerste dus je kunt je voorstellen dat ik het leuk vind dat we meer krijgen van deze maffe en geweldig familie.

Ditmaal een reality show die echt uit de hand loopt (maar ja, dat had iedereen kunnen verwachten, hallo, kijk eens naar reality shows en zien hoe altijd de sappigste stukjes worden gekozen of geknipt/plakt). Ik vond het wel sneu voor het gezin hoor, vooral voor Lon en Floor. Want die kregen toch wel het ergste over zich heen, met dikke drollen en moeders die dus werd neergezet als een shopaholic voetbalvrouw. Gelukkig is vaders niet bang om boos te worden en even een woordje te halen en ik was zeker aan het juichen.

Wat er met de club aan de hand was? Erg spannend en goed geschreven en ik vond het stoer van Lon dat op onderzoek ging met haar vriendin. En dat ze daarna van alles ging proberen om te helpen. Zij en haar vriendinnen hadden echt een aantal top acties, maar die laatste, toen ze achter de waarheid kwamen van de schulden? Dat was echt de beste. En wat een werk was dat om het te laten werken. Lon heeft heel wat momentjes gedacht dat het niet zou lukken, dus ik zat steeds te juichen en te hopen dat het allemaal goed zou komen. En natuurlijk was ik razend nieuwsgierig naar het plan.

Er is ook voetbal en hockey en ik vond die stukjes lekker geschreven.

De vriendschap tussen Kai en Lon was geweldig. Al jammer dat wederom mensen denken dat hij haar vriendje is. HALLO jongens en meisjes kunnen echt wel gewoon vrienden zijn hoor. Geloof mij maar.

Gelukkig niet zoveel Pauli want ik haar echt gewoon niet hebben. Ze is gewoon zo’n jammer figuur.

Ik vond het wel hilarisch dat Lon dacht dat haar vader wel even 200k zou geven. Tja lieve meid dat is niet hoe het gaat werken. Hij heeft inderdaad ook gelijk dat hij dan bezig blijft. Want als je bij een goed doel iets doet wil iedereen je. En ja, misschien is het krom dat hij dan dure horloges koopt, maar het is toch ook zijn geld, en naast dat, iemand moet het huis betalen en dat de club en balletschool van jullie, dat is zeker niet goedkoop.

Het einde was erg leuk en wat was ik blij voor de club, voor Ome Kees en Tante Lou. Ik was ook erg trots dat Lon het gelukt is om te helpen.

Al met al een leuk deel en ik heb genoten. Ik vind De Berries echt een top gezin, en ik kan niet wachten om meer verhalen te lezen over Lon en haar familie. Ik zou het boek aanraden!

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: