Review for Ondergang

Review for Ondergang

Ondergang, Suicide, Abuse, Young Adult, Thriller, Mystery, Girl, Falling, Cat, Tine Bergen, College, Book 3, Final Book, Blue, Green, Multiple POVHet einde van de serie en het was best een goed laatst deel.

Voor ik begin: Trigger warnings: Pedofilie, sexueel misbruik, misbruik, zelfmoord, abortus, zelfmutilatie, dierenmishandeling/moord.

In dit boek worden verschillende tieners (en Korbijns) ontvoerd… maar zijn ze wel echt ontvoerd of is er meer aan de hand? Het was op punten echt heel spannend om te lezen al had ik al snel een vermoeden wat er echt aan de hand was. En toen werd het toch ietsje minder spannend. Ook de grote boze slechterik had ik al vrij vroeg geraden omdat ik al een idee had in het vorige boek en we dus nog meer confirmatie krijgen in dit boek dat een zeker slachtoffer… toch niet zo’n slachtoffer is.

In dit boek hebben we Lotte’s POV, een onbekend POV van een persoon die vastzit in de bus/waar de bus is neergezet, en de slechteriks gedachten, oh en Nina’s blog is er ook weer.

Ik vond Lotte’s POV moeilijk om te lezen vanwege haar karakter en hoe die enorm wisselde. En Nina’s blog was leuk in het eerste boek maar ze werd echt strontvervelend in dit boek met haar constante neusstekerij en haar constante commentaar op alles en iedereen. Ik vond het beste de stukjes vanuit de gegijzelde persoon. Die waren spannend, gaven mij kippenvel, en ik wilde gewoon weten wie het was.

Maar we komen echt superveel te weten en dat vond ik top. We komen meer te weten over Lotte’s familie, over waarom Korbijns ondanks alles nog steeds leraar is, waarom Lotte’s zwangerschap en haar relatie met Sander niet werd geaccepteerd door haar ouders (en OMG daar zat ik toch geschokt te zijn want dat had ik niet zien aankomen).

Er waren ook stukjes die erg moeilijk te lezen waren. Ondanks dat er niet expliciete details zijn, waren de misbruik stukken moeilijk te lezen. En dan waren er nog wat andere stukjes waar ik echt doorheen worstelde en waar ik ook misselijk van werd.

Op het einde komt de aap uit de mouw, en al had ik natuurlijk allang door wat er aan de hand was, vond ik het nog steeds goed geschreven en erg spannend.

Het einde was fantastisch, MAAR ik had graag een epiloog gezien. Nog net een stukje meer afsluiting dan dat het nu had. Plus, ik had nog een paar vraagjes en die had ik graag nog beantwoordt zien worden.

Al met al, dit was een OK deel in een best goede serie. Ik vind het jammer dat het voorbij is. Ik was best teleurgesteld dat dit het laatste deel was.
Ik zou de serie ondanks wat dingen toch nog aanraden.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: