Review for Onderbuik

Review for Onderbuik

Onderbuik, Het college #1, Thriller, Multiple POV, Girl, Fly, Tine Bergen, Young Adult, Questions, Reveals, FaceEen jongen en een meisje verdwijnen… wat is er met ze gebeurd en zullen ze nog op tijd worden gevonden?

Ik had in mei bij bibliotheek een deel uit de bieb gehaald.. die helaas deel 3 bleek te zijn. Omdat geen enkele bieb behalve mijn derde bieb de andere delen hadden moest ik even een flink tijdje wachten. Normaal kom ik veel vaker bij een bieb, maar met Corona kom ik veel minder dan normaal. Gelukkig kon ik dit deel en het tweede dan nu eindelijk halen op zaterdag, nu nog een keer deel 3 weer vinden, maar die liggen bij meer biebs dus dat komt wel goed.

In dit deel verdwijnen twee jongeren. Zijn ze samen weggelopen of is er meer aan de hand? Het boek las echt supersnel weg, al moet ik zeggen dat ik best wel wat problemen had met de zwarte hoofdstukjes die ook in het boek stonden. Ik had al snel door wie wie was, al deed de schrijver het nog af en toe lijken alsof je het toch fout had. Plus, we kregen niet echt antwoorden en dus was ik op punten gewoon verward daarover. En dan heb ik het nog niet gehad over de gruwelijke beschrijvingen (ik ben gewoon niet zo van de maden en vliegen of de constante herinnering dat het daar stinkt en rot).

Naast de zwarte hoofstukken hebben we dus ook nog een meid genaamd Vianne die de zaak iets te persoonlijk neemt (en waar we dus stukje bij beetje met wat reveals hier en daar) achterkomen dat het toch echt meer was dan die fiets vinden). Ik vond Vianne wel een OK persoon, maar ik was het wel eens met haar vriendin Lara dat ze gewoon echt te ver ging op punten en dat het soms iets te obsessie was. Ze deed niks anders meer. Ze ging echt heel ver in de zaak. En al vond ik het dapper dat ze dit allemaal deed, niet iedereen zou zich zo vastbijten in een zaak die, op het eerste oog, nou niet echt dichtbij je ligt.

Dan is er nog het blog van Nina. Die verteld ons wat er aan de hand is met de zaak, over haar broer, over de familie, en meer. Ik vond deze stukken echt het meest interessant om te lezen.

Ondertussen leren we meer over de families. Over de vaders. Over wie er in de buurt woont. Over de politie die blijkbaar niks doen. Het werd steeds een stukje spannender met elke reveal en elk nieuw aanknopingspunt. Ik vloog echt door het boek heen en voor ik het wist was het voorbij.

Ik moet zeggen dat ik blij ben met het epiloog, moeten meer boeken doen. Dan zien we inderdaad hoe een zeker karakter echt is. Al moet ik zeggen dat de politie gewoon hilarisch was. Ja, Vianne had naar ons toe moeten gaan. UMMMMM. Ze heeft geprobeerd jullie te helpen, het enige wat jullie deden was haar niet serieus nemen of haar als verdachte zien. rolt met ogen

Ik heb nog genoeg vragen dus ik hoop dat we wat meer concrete antwoorden krijgen in het volgende deel. Die ik ga ik maar binnenkort snel lezen. Ik kan niet wachten.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: