Review for Maar ik ben jou niet

Review for Maar ik ben jou niet

Nadine Swagerman, Maar ik ben jou niet, Young Adult, Mystery, Disappointing, Friendship, Mental Health, Window, Silhouette, Yellow Font,Een boek dat heel spannend was… maar door de reveal aan het einde echt enorm meh wordt.

We beginnen meteen goed met een spannend stukje dat heel wat beloofd en daarna gaan we naar de nu waar onze hoofdpersoon bij een nieuw gezin wordt geplaatst. Ik vond dat echt leuk om te lezen en ik vond het ook top dat we door het boek heen steeds wat meer leren over waarom ze nu niet bij haar moeder/ouders is. We zien dat er echt iets heftigs is gebeurd, iets wat alles op zijn kop heeft gezet.

Ik was blij dat ze zo makkelijk werd opgenomen door het gezin en dan vooral door de dochter van het gezin die net 2 jaar ouder is dan onze hoofdpersoon. Ik vond het enorm lief hoe ze onze hoofdpersoon bij dingen betrok, haar meenam naar feestjes.

Maar toen werd het gewoon heel vreemd als er dingen gebeuren waardoor onze hoofdpersoon in een slecht pakket komt. Helaas komen we er dan achter wat er echt aan de hand is, en al vond ik het enorm verdrietig voor onze hoofdpersoon… het verpeste het wel het hele boek voor mij. Ook het begin stuk.. tja, als je weet wat er echt is gebeurd.. dan is dat toch jammer. Ik had echt hele grote spannende verwachtingen en probeerde echt uit te vinden wie de slechterik was en al is het heftig wat er gebeurde ik vond het niet echt thriller-worthy en daarom ging mijn rating al snel van 5 naar 3.5 sterren. zucht Al vond ik het wel interessant dat nu ik erover nadenk dat de titel dus over m gaat. Ja, nee ik kan helaas niks verklappen.

Deze quote moet ik gewoon delen want hij is geweldig:
“Dus,” zegt Iggy. “Mira’s liefdesleven is nogal sneu. Dat van mij is een beetje zoals Sinterklaas, op een gegeven moment geloof je er gewoon niet meer in.”

Dus ja, een goed begin (die helaas wordt verpest later), een spannend midden, en een teleurstellend einde. Interessante karakters. Maar helaas toch niet wat ik wilde en wat ik verwachtte gebaseerd op stukken van het boek.

Star rating, 3.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: