Review for Het geheim van Tante Fien

Review for Het geheim van Tante Fien

Het geheim van tante Fien, Aunt, Children's Books, Illustrations, Orphan, Woman, Blue Font, Tanneke Wigersma, Dutch, Fantasy, Magic, SecretsEen leuk, maar wel een beetje raar boek over een weesmeisje dat bij haar achtertante gaat wonen en in een landhuis komt waar het niet altijd helemaal pluis is.

Het boek zag er zo leuk uit dat ik hem wel mee moest nemen. Plus, ik hou van boeken met een andere kleur font. Deze heeft blauw en dat vind ik zo’n mooie kleur. Meer boeken mogen van mij met een andere kleur.

Ik vond het wel apart dat Fien nooit eens eerlijk tegen Nico was, dacht ze nou echt dat Nico nooit achter het geheim zou komen? Kom op, aardbevingen, dat constante en irritante gefluister, een achterttante die ‘s nachts aan het zingen is bij de kelder? 😛

Ik vond Fien wel erg lief al hoop ik toch wel dat ze wat gezonder gaat eten vooral nu ze een 8-jarig meisje in haar huis heeft. Alleen maar cake… niet goed. Ik verbaasde me dus ook dat ze gewoon niet eens wist hoe groentes werkten en wat ze ermee moest doen. En ik vond het hilarisch dat Nico gewoon hard riep naar de kelder en dat Fien dat magisch niet hoorde? Um?

Maar verder was het echt een leuk boek en Fien deed echt haar best voor Nico. Leerde haar schrijven en lezen. Gaf haar kleding en eten. Luisterde naar haar toen ze vertelde over het weeshuis en hoe die plek was. Ze was echt heel lief al was ze niet gewend aan fysiek contact, maar ik weet zeker dat dat wel goed komt later. Ze zorgt nu al echt goed voor haar. Ik vond hun relatie echt heel zoet en ik was zo blij voor Nico dat ze familie had.

Dan vinden we uit wat er in de kelder zit en toen werd het verhaal nog leuker en magischer. Ik zal niks verklappen maar ik weet zeker dat mensen hier ook fan van zullen zijn. Ik vond het erg leuk om meer te leren over wat er in de kelder was en ook eens wat anders dan normaal over datgene.

Ook leuk was dat als er een nieuwe dag was dat we dit zagen in het boek met een pagina in het blauw met daarin : De volgende dag.

En het einde was gewoon erg zoet en maakte me erg blij. Wat fijn voor iedereen. Ik had misschien nog wel een epiloog gezien want er was zeker iets dat ik graag nog had gezien.

De illustraties waren OK.

Zeker een aanrader. Een magisch boek.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: