Review for De vier kaboutertjes in de zomer

Review for De vier kaboutertjes in de zomer

De vier kaboutertjes in de zomer, Marianne Busser, Ron Schröder, Blue, Flowers, Kaboutertjes, Gnomes, Children's Book, Fantasy, Picture book, Seasons, SummerDe vier kaboutertjes zijn weer terug, ditmaal voor het seizoen zomer.

Ik had al eerder het boek over de winter gelezen (in de winter zelfs), dus ja toen ik zag dat er een nieuw boek was met zomers thema.. moest ik hem wel meenemen uit de bibliotheek. Hopelijk kan ik over een paar maanden het herfst boek lezen en dan nog een paar maanden later het lente boek, als er eentje is.

In dit boek doen de kaboutertjes allemaal zomerse dingen. Ze maken ook zandkastelen, hagedissen vinden (niet aan zijn staart trekken), tentjes maken, en meer. Oh… en knikkeren met… um… poep? Ja, echt. Ik dacht eerst nog dat ze gezellig met de konijnen aan het knikkeren waren.. maar toen zag ik het plaatje en snapte ik wat er in het gedichtje stond. Ew.
Ik had eigenlijk nog wel wat meer zomerse activiteiten verwacht. Zoals ijsjes eten, vliegeren, waterballonnengevecht, sterren kijken, schattenjacht, limonadestand (met lekkers voor de dieren), bezoek een plek (zoals een dierentuin), marshmallows roosteren (of iets anders). Heel veel dingen voelden toch niet echt zomers maar meer algemeen.

En er is ook iets actueels (wel, het is al een ding van jaren maar is nu nog harder gepromote) en dat is opruimen van je zooi. Ik vond het niet echt bij het zomerse thema passen want vuilnis is van alle tijden.

Ik vond het wel hilarisch dat 2 verschillende meiden iets verliezen in het bos. Klinkt misschien gemeen maar zo bedoel ik het niet. Het was gewoon erg opvallend dat de twee mensen die we zien… beide iets hebben verloren en de kaboutertjes nodig hadden om het te vinden/terug te krijgen.

Maar de tekeningen/illustraties waren echt nog steeds prachtig en een feestje om te zien. Zo heerlijk creatief met stukjes stof, wol, nepbloemen, veertjes, en meer. Je zou gewoon willen dat je het kon aanraken.

Al met al, best een redelijk boek, maar nogmaals ik had graag het wat meer zomers gezien. Het winterboek was echt een winterboek, dit voelde meer als een algemeen boek met wat zomerse dingen.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: