Review for Opgepast!

Review for Opgepast!

Opgepast!, Jennefer Mellink, Young Adult,, Mystery, Threats, Thriller, Horses, Dual POV, Forest, Running, Night, RomanceEen meisje dat alles heeft… maar iemand is niet blij dat perfecte leventje.

Ik heb al een tijdje dat ik dit boek wilde lezen. Ik hou van YA thrillers en heb een aantal schrijvers waar ik fan van ben en dus vol verwachting wacht op de nieuwste boeken. Zo ook Jennefer Mellink.
Dit boek klonk onwijs spannend en het was uiteindelijk ook best spannend. Er waren wat dingetjes die ik minder vond, maar voor het grootste gedeelte vloog ik gewoon door het boek heen.

Ontmoet Benthe, een meisje dat houdt van paardrijden en leuke dingen doen met haar vriendinnen. Ze werkt bij een patatzaak en heeft het enorm naar haar zin. Ik vond Benthe echt een leuke meid en ik weet zeker dat ik ook met haar vriendinnen had kunnen zijn. Ik vond het wel sneu dat ze zo’n ongeluk heeft met jongens. Haar ex is een stalker en enorm creepy. Een jongen die ze net heeft ontmoet is ook een stalker en enorm creepy. Ik hoopte voor haar dat ze een leuke jongen zou ontmoeten die niet meteen gek was. In het begin lijkt alles, naast de creepy jongens, nog best OK te gaan, maar dan komen we langzaam dichter bij het stuk dat we aan het begin lazen en toen werd het spannender.

Ondertussen hebben we cursieve hoofstukken van een onbekend persoon. Ik dacht zeker dat het x moest zijn. Wat een verrassing was dit uiteindelijk. Ik had er wel moeite mee om deze stukken te lezen, ze waren echt té voor mij.

Ik vond het wel enorm dom van haar dat, ondanks dus twee jongens die haar bedreigen, ze gewoon YOLO een bos inloopt. Dat snapte ik echt niet. Waarom als er ook een weg om het bos heen is? Of you know, hulp accepteren van anderen?

En ik vond het ook erg apart dat we opeens naar 4 weken later gaan… dat was echt té verwarrend vooral omdat iedereen deed alsof ze wisten wat en wie de dader was en wij komen er dus pas, op vreemde manier, in hoofdstuk 17 achter. Ik had dat liever net wat anders gezien.

Het einde was best goed zeg. Nu we weten wie die mysterieuze persoon is die ook steeds een hoofdstuk kreeg (en waar ik best moeite mee had om te lezen) gaf het heel wat meer impact. Al wilde ik die persoon ook even schudden. Als je geinteresseerd ben in iemand is dit niet de manier waarop je dat wilt doen. Maar ja, we weten dan ook dat deze persoon mentaal niet helemaal OK is.

Al met al een kort maar spannend boek met een leuke hoofdpersoon.

Star rating, 4 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: