Review for Het familiealbum van Tony T.Rex

Review for Het familiealbum van Tony T.Rex

Mike Benton, Pink Sky, Het familiealbum van Tony T. rex: een dino geschiedenis, T.Rex, Meteorite, Dinosaurs, Feathers URGH, Children's Books, Family Album, Humour, Funny, Non-fictionOntmoet Tony T.Rex en zijn familie op een leuke en grappige manier.

Tegenwoordig ben ik wat meer huiverig om dino boeken te lezen omdat alles zo over veertjes en vogels gaat. Ik ben gewoon opgegroeid met hagedissen/reptielen en ik vind het maar niks dat mijn favorieten opeens lijken op overgroeide kippen. Bah. Maar ik kan dit boek toch niet laten liggen in de bieb en heb hem toch meegenomen. En ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ja, er was wat veerspul en wat nieuwerwetse spul, maar toch ook genoeg leuks en ik heb ook heerlijk gelachen.

In dit boek komen we alles te weten over Tony T.Rex en zijn hele uitgebreide familie. Van Bolbuik Bil naar Cowboy Stekel naar Cleopatra en Bonnie & Clyde. Iedere dino krijgt een stuk en we leren van alles over hen. Van eetgewoontes tot dodelijke stekels en klauwen. Het was allemaal erg leuk geschreven en ik heb dus ook lekker gelachen.

Ik vond het wel mooi dat het hele vogelgebeuren nog extra werd geduwd door te zeggen dat x dino eieren legt, net als vogels. Ja, maar niet alleen vogels leggen eieren. Reptielen, insecten, vogelbekdieren en ernog wel meer soorten zijn die dat doen. Beetje apart gekozen dus.

Maar ik heb erg genoten van dit boek, het was erg leuk en grappig geschreven en ik ben gewoon zo blij dat de vertaling de humor heeft gehouden die het origineel waarschijnlijk had. De illustraties waren goed en ik vond de stijl leuk. Dus zeker een aanrader als je een dino-fan bent zoals ik.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: