Review for Anna in de bibliotheek

Review for Anna in de bibliotheek

Anna in de bibliotheek, Kathleen Amant, Picture Book, Children's Book, Girl, Books, Bunny, Library, FatherAnna gaat naar de bibliotheek elke week en in dit boek verteld ze ons er alles over.

De boekjes van Clavis zijn altijd zo leuk om te lezen en ze hebben veel thema’s die dicht in de buurt van wat kinderen doen en beleven. Zoals dit boek over bibliotheken, maar er zijn ook boeken over zwangerschap, over broertjes en zusjes, over beroepen. Clavis is toch echt een van mijn favoriete uitgevers voor prentenboeken.

Dit boek was heerlijk, ik ga, net als Anna, ook elke week (of 3 weken in geval van 1 van de 3 biebs) naar een bibliotheek. OK, goed de laatste tijd niet want Corona. En vroeger, toen ik Anna’s leeftijd was, deden mijn ouders hetzelfde als Anna’s vader, elke keer weer naar de bibliotheek als we nieuwe boekjes wilden. Ik kon Anna’s gevoel van blijdschap heel goed snappen (die had ik namelijk toen en nu nog steeds), leuke nieuwe boekjes uitkiezen. Iets helemaal nieuws ontdekken. Nieuwe verhalen, nieuwe werelden.

Ik vond het geweldig dat Anna’s vader elke week met haar meegaat en dat hij haar zelf boekjes laat kiezen (al verteld hij haar het wel als ze een boekje al heeft thuis). Ik vond het wel apart dat hij haar maar 5 boekjes liet meenemen terwijl ze zelf meer zou willen hebben.

Ik vond het wel ietwat apart hoe de uitleenservice werd beschreven, vooral gegeven hoe nieuw het boek is (van dit jaar). Want dat heb ik nu al jaren nergens meer gezien (en ik heb veel bibliotheken gezien in de jaren). Je boekjes worden alleen nog door een mens gescant wanneer er iets mis is met een van de boekjes, de andere mag je dan zelf verder scannen. Anders leg je de boekjes op een plaat en worden ze gescant. Boeken hebben vaak niet eens meer barcodes ergens.

Maar erg leuk om te lezen voor verschillende redenen, ook de tekeningen waren leuk en geinig gedaan.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: