Review for Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Review for Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Wat niet in de safarigids van je ouders staat, Africa, Safari, Guide, Humour, Non-fiction, Children's Books, Dutch, Animals, Photographs, Facts, Fun, Joukje AkveldKom mee op safari in Afrika! Ontmoet wilde beesten, ontdek wat je moet doen als je een wild beest tegenkomt, en meer. Heerlijk en hilarisch geschreven.

Ik kon dit boek gewoonweg niet laten liggen. Ik hou van wilde dieren en ik hou van Afrika en ik hoop ooit genoeg geld te hebben om eens naar Afrika te gaan. Ik heb ook eigenlijk nooit een safarigids gezien dus was ik zeker nieuwsgierig naar deze. Ja, echt, ik weet niet zeker welke safarigidsen voor volwassenen onze schrijfster het over heeft, maar ik kan me zo snel niks herinneren van iets en een van mijn biebs heeft wel boeken over landen in Afrika maar niet zo snel safarigidsen. Er zijn wel tig fictie kinderboeken over safari en op safari gaan. Eh?

Maar goed, naar dit boek. Het is superleuk en vol humor geschreven. Je zult echt heerlijk lachen en dat is iets wat ik op dit moment echt wel even kan gebruiken. We gaan lekker op safari naar Afrika en leren daar alles over de Big Five maar natuurlijk ook over alle andere dieren die je daar zult tegenkomen, nou ja als je geluk hebt natuurlijk. Want die diertjes kunnen zich goed verstoppen of slapen op de tijden dat jij met je groep aan het rondrijden bent. Een hele berg dieren komt aan bod, natuurlijk niet alles (het boek wordt echt te dik als je alles erin zou stoppen en al vind ik dat nou niet heel erg, ik kan me voorstellen dat de schrijfster ook wat rust wilt hebben en de boekenwinkel alvast wat ruimte moet vrijmaken :P), maar wel heel veel. Ik wist al flink wat van de verschillende dieren maar ik heb ook nog wat nieuws geleerd wat ik heerlijk vond.

Het boek heeft ook bergen foto’s van alle beestjes (waardoor ik wel wat moeite had met het lezen van de insecten want brrrrr).

Naast dat veel dieren aandacht krijgen zijn er ook aparte stukjes met speciale feitjes. Zoals lelijkste vijf dieren. Maar ook is er informatie over gidsen, safaris, grapjes die gidsen kunnen maken, en meer. Ik vond het zeker leuk dat dit ook was toegevoegd en het geheel voelde aan hoe ik me een safarigids zou inbeelden.

Ik heb dus flink genoten en ik weet zeker dat dit boek een hit zal zijn bij jong en oud. Ik hoop ook zeker dat er nog meer uit de pen van schrijfster komt over dit onderwerp of over dieren. Ik zou dit boek ook zeker aanraden!

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Wat niet in de safarigids van je ouders staat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: