Review for Max en Millie: allemaal beestjes

Review for Max en Millie: allemaal beestjes

Annelies Vandenbosch, Tweeling, Schattig, Max en Millie : allemaal beestjes, Blue, Boy, Girl, Drawing, Illustrations, Poetry, Songs, Short Stories, Pets, Animals, Divorced Parents, Children's Books, Humour, Funny, Hetty van Aar,Een lief en leuk voorleesboek over Max en Millie een lieve tweeling.

Ik heb dit boek nu al een tijdje thuis, eigenlijk was het plan om hem te lezen in Maart, maar met Corona en boeken ratsoeneren moest dit boek nog even wachten. 🙂 Maar nu heb ik hem toch gelezen en wat was het een heerlijk boek. Ik heb heerlijk gelachen en het een of ander herinnerde me aan mijn jeugd.

Dit boek bevat verschillende verhaaltjes over de tweeling Max en Millie en hun ouders (die gescheiden zijn en daardoor zien we de tweeling soms bij papa en soms bij hun mama). In dit boek is het thema diertjes dus bereid je maar voor er komen veel diertjes aan bod. Voornamelijk de kinderen die steeds een nieuw huisdier willen hebben en af en toe geluk hebben dat ze iets in huis hebben, maar het is pas bij het einde dat ze echt hun wens krijgen. En nee, ik vind dat geen spoiler want je weet gewoon vanaf het begin dat ze een huisdier zullen krijgen, de ouders staan best open voor een dier in huis zolang zowel de vader als de moeder het eens zijn.
Ik vond het leuk om te zien wat er zoal bij de kinderen in huis kwam, al vond ik sommige keuzes ietwat onverantwoord (zoals dat niemand even had gecheckt of de muizen van hetzelfde geslacht waren of waarom de goudvis in zo’n kleine kom zat).
En naast het hele huisdiergebeuren komen de kinderen ook genoeg dieren tegen, nep of echte. Zo vond ik het verhaal dat ze een eend proberen te redden enorm lief, maar ook het safaripark was echt leuk.

Naast de verhaaltjes zijn er ook gedichtjes en liedjes (en ik kon het niet nalaten om mee te zingen).

Ik heb dus echt genoten en zoals ik al zei sommige dingen herkende ik van toen ik een kind was (of nou, ik herinner me er niet veel van maar er zijn foto’s en mijn ouders hebben het me verteld). Zoals dat Max voor de wasmachine gaat zitten omdat zijn knuffel gewassen wordt. Dat deed ik ook altijd! Superleuk om dat te zien bij een ander kind.

Ook zijn er illustraties die ik enorm schattig en leuk vond.

Ik hoop ook zeker dat deze schrijfster meer verhalen schrijft over deze tweeling want ik heb zeker niet genoeg. Ik zou het boek ook zeker aanraden aan iedereen op zoek naar schattige en grappige verhalen om zelf te lezen of voor te lezen aan kinderen.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: