Review for Echte Duiven in de nesten

Review for Echte Duiven in de nesten

Real Pigeons, Echte Duiven in de nesten, Gier, Vulture, Pigeons, Action, Adventure, Humour, Grappig, Funny, Humor, Andrew McDonald, Ben Wood, Villains, Slechteriken, Friendship, Vriendschap, Short Stories, Illustrations, Children's Books, Kinderboek, Blue, Yellow LettersDe duiven zijn terug! Drie nieuwe verhalen met een nieuwe vijand, een reunië, en meer. Ik heb er van genoten!

Ik was echt helemaal blij toen ik weer bij de bibliotheek (#1) langs kon na 2 maanden en wat vind ik daar? Dit boek! Ik meteen op Goodreads checken, want dit is toch echt een nieuw deel? Ja, dat is het! Ik heb echt een dansje gedaan daar. Ik vind deze serie namelijk zo leuk en zo tof dat ik steeds blij ben met een nieuw deel. Ik denk dat ik toch maar eens deze boeken ook in het Engels moet gaan kopen en ze dan ga herlezen.

In dit boek komen we een evil duif tegen die op een erg creatieve manier vliegt, een gier die gek is op botjes maar niet zo op vervloekingen, en een kindje dat erg houdt van duifjes knuffelen. De duiven hebben hun handen maar vol met alles wat er op ze afkomt. Ik vind het super dat we met elk boek een nieuwe slechterik hebben en dat die slechterik niet na de eerste keer verslagen worden weggaat maar gewoon blijft plakken. En in dit deel is er zelfs een reunië met een stel slechteriken. Oh ja!

Het begint met de gier wiens nest is gejat en of de duiven hem terug willen halen. Mission gierbed redden begint op een doldwaze manier en het werd alleen maar beter toen ze echt vol gingen voor het bed. Alles uitzochten, alles bekeken en daarna met een geweldig plan kwamen om te zorgen dat de gier zijn lekker grote (echt speciaal gemaakt zodat hij zijn vleugels kan uitklappen) nest weer terug heeft. Ik lag helemaal dubbel van het lachen om de dingen die er in dit verhaal gebeuren. De evil (want dat vind ik toch echt het beste woord voor die duif) duif is echt heerlijk evil en heeft een berg gemene plannetjes. Als dat mijn duif was had ik haar allang naar buiten gekiept of door iemand anders laten adopteren. 😛

Daarna hebben we een verhaal over een klein meisje dat verdwaald is, zullen de duiven haar ouders vinden en zullen ze de boze menigten die denken dat de duiven iets niet zo aardigs van plan zijn met het meisje. Ondertussen verschijnen er ook niet zo lieve berichtjes over duiven en is er een pauw met een ego. Ik vond het kindje echt enorm schattig en hoe ze de duifjes helemaal platknuffelde was zo lief. Toen we uitvonden waar ze vandaan kwam, tja, ik kan me heel goed voorstellen dat ze zo snel mogelijk weg is gegaan. Zou ik ook doen!

En het volgende verhaal brengt ons naar een familie- en een slechterikreunië. En lekker brood, nou ja, als je de pepertjes er niet in doet. Bah. Ik vond dit echt een heel leuk verhaal vooral omdat we wat meer leren over een van onze duiven. En heb ik al gezegd brood? Brood is lekker!
De duiven hebben in dit verhaal weer genoeg te doen, en ik vond de vermomming van uil erg leuk gedaan.

Net zoals de andere boeken zijn de illustraties top. De duiven zijn leuk getekend en ik vind het leuk hoe de tekeningen echt ook onderdeel zijn van het verhaal. Een soort graphic novel, maar toch ook weer niet.

Ik kan niet wachten op het volgende verhaal. Wat zullen de duiven nu meemaken? Wie is de vijand? En ik ben vooral benieuwd naar hoe de voorspelling die we aan het einde kregen vorm zal krijgen.

En natuurlijk raad ik dit boek en de serie aan. Het is superleuk en je zult heerlijk lachen.

Star rating, 5 stars

One thought on “Review for Echte Duiven in de nesten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: