Review for Op de bouwplaats: een zoek- en ontdekboek

Review for Op de bouwplaats: een zoek- en ontdekboek

Op de bouwplaats: een zoek- en ontdekboek, Children's Book, Building, Community, Picture Book, Search and Discover, Gorgeous Illustrations, Building, Cat, Houses, People, by Doro Göbel, Peter KnorrWelkom op de bouwplaats, kom je mee en kijk je wat er gaat gebeuren?

Volgens mij mijn tweede boek bij deze geweldige auteur/tekenaar. Ik was heel blij om weer een nieuwe te vinden nadat ik het boek over de haven helemaal geweldig vond. En deze is nog een nog leuker dan dat boek.

In dit deel zien we verschillende perspectieven van een stuk in de stad waar een nieuw gebouw wordt gebouwd. Wie gaan er wonen, wat voor gebouw wordt het, hoe lang duurt het bouwen (want dat het niet zomaar is neergezet zie je heel goed aan de seizoenen)? En dan zien we ook nog eens het stuk stad steeds weer een stukje veranderen wat echt heerlijk is. We zien dat er een voetbalwedstrijd is, dat er bomen en natuur wordt geplant, dat de mensen die hier wonen van alles doen. Het is echt prachtig om te zien en het houdt echt je aandacht. Plus, waar je met een prentenboek misschien snel klaar bent zul je van deze heel wat langer genieten want je blijft dingen ontdekken. Het helpt ook zeker dat er steeds een ander perspectief is op de bouwplaats. De ene keer zie je het van de zijkant, dan weer wat van boven, dan weer wat meer naar links. Je ziet mensen het gebouw bezoeken (potentiële bouwers).

Het einde maakte me helemaal blij vooral omdat alles helemaal samen kwam. Nieuwe mensen die volledig zijn geaccepteerd door de gemeenschap daar. Ik vond het ook top dat het ene gebouw een lift had voor de persoon in de rolstoel. Dat soort dingen zie niet echt altijd en dit was gewoon top. Maakte me heel blij.

De tekeningen zijn echt prachtig en zo vol met details. Let echt op allerlei kleine dingen want er zullen echt dingen zijn die niet meteen opvallen maar wel erg leuk zijn.

Een boek dus dat je aandacht zal houden tot zelfs als je het boek uithebt. Ik ging zelf gewoon nog terug om dingen te ontdekken. Te zien of ik iedereen kon vinden en al hun verhalen kon ontdekken want dat is ook een dingetje. Leuk voor Rosie! Gefeliciteerd. Dit boek zou ik echt aanraden.

Star rating, 4.5 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: