Review for Bali

Review for Bali

Girl, Flowers, Trees, Palmtrees, Bali, Kiki van Dijk, Family, Multiple POV, Murder, Dutch, ThrillerEen ietwat chaotisch maar wel spannend boek!

Cita, een afstandelijke vrouw die naar Bali gaat wanneer ze hoort dat haar dochter is verdwenen. Ik vond Cita in het begin nou niet echt geweldig, erg ice queen, maar ze ontdooit wel en leert een berg dingen. Ik was erg blij met deze persoonlijke verandering en aan het einde van het boek mocht ik Cita enorm. Ik vond het stoer dat ze zoveel deed voor haar dochter en ook haar best doet om het goed te maken want tja, er zijn dingen misgegaan door het alcoholmisbruik van haar man. Ik vond het sneu dat Evi dat gewoon niet in zag maar helemaal alle schuld op moeders neergooide terwijl die gewoon alles probeerde te laten lopen. En ja, misschien iets meer aandacht geven is beter… maar ja, je kunt ook niet alles.

Ik vond Bali echt een geweldige plek en ik zou er graag heen willen, voor nu genieten door boeken! Oh mooi dat we deel waren (of in ieder geval op een manier deel waren) van de ceremonie/begrafenis.

Ik vond Joris zijn POV echt waardeloos en het boek had er ook makkelijk zonder kunnen doen. Evi was zo-zo. Ik vond haar net iets té naïef (gewoon naar buitengaan terwijl je net een moordaanslag hebt overleefd en terwijl er allerlei mensen zijn die je willen vermoorden), iets te OMG de wereld moet gered worden en alleen ik kan dat, en ik kon me ook snappen dat Cita niet veel zin had om meteen te gaan, want die dochter heeft er een handje aan vol om gewoon te verdwijnen als madam het uitkomt.

Het was best spannend om te lezen op stukjes zat ik echt op het puntje van mijn stoel, wat zou er nu gebeuren. Wie is de dader? Waarom. Nou ja, het waarom is me tot nu toe nog een beetje een raadsel. We komen wel wat te weten maar het voelde erg onaf en erg chaotisch.

Grappig dat degene die foutjes aan het verbeteren is (of in ieder geval een aantal) ook dit boek heeft gelezen. Ik vind keur het echt niet goed, maar ja de foutjes zijn wel hilarisch slecht en ik kan me voorstellen dat je je er aan ergert. Plus, ik kijk nu bij elk boek al uit naar deze persoon, zouden ze dit boek hebben gelezen? Zal ik foutjes vinden en zullen ze verbeterd zijn?

Maar dit was mijn eerste Kiki van Dijk en ik moet zeggen dat ze een lekkere en soepele schrijfstijl heeft waardoor je door het boek vliegt. Volgens mij heb ik nog een boek van haar liggen van de bibliotheek. Die ga ik binnenkort maar eens lezen.

Star rating, 3 stars

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: