Review for Detective Matrix en de moord op landgoed De Witte Raaf

Review for Detective Matrix en de moord op landgoed De Witte Raaf

Detective Matrix en de moord op landgoed De Witte Raaf, Blue, Snow, Suit, Tree, Detective, Man, Mystery, Murder, Children's Books, Illustrations, Cops, Sanne de Bakker, Jeska VerstegenSneeuw, moord, een hotel, wat wil je nog meer? Volg Detective Matrix in dit spannende verhaal.

Ik kon dit boek gewoon niet laten liggen toen ik hem in de boekenwinkel zag liggen. Ik hou gewoon van een heerlijk detective verhaal vooral als er dan een moord in een hotel is. En als er dan ook sneeuw is? Kom maar door met dat verhaal!

Ontmoet Detective Matrix, hij lag lekker te slapen toen hij wakker werd gebeld door een panische hoteleigenaar. Er is een moord gepleegd. Mevrouw Adeline Lepelaar van Aerdenhoudt is dood! Het is aan hem om het mysterie op te lossen en hij krijgt hulp van de politie, namelijk agent Slagboom (een naam die erg perfect past bij hem). We zien hoe zij mensen overhoren, sporen vinden, routes nagaan, en nog veel meer.

Ik vond het erg leuk dat we ook de gedachten van andere karakters uit het boek krijgen die ons een inkijkje geven in wat zij van de zaak vinden en hoe zij dachten over deze mevrouw die dus is vermoordt.

Ook vond ik de namen erg leuk gekozen van de karakters. Zoals dus detective Matrix, maar ook verschillende andere karakters, het paste gewoon erg goed bij het verhaal maar ook zeker bij het detective genre. Daar zie je wel vaker dit soort namen. 🙂

Detective Matrix deed me zeker denken aan Poirot, maar ook aan andere detectives. Ik vond hem niet altijd een fijn personage, maar het paste wel goed bij een detective. Die zijn toch vaak wel een beetje vreemd/apart met hoe ze dingen doen. Ik was dan wel blij dat hij best netjes omging met mensen en dat hij zelfs selfies liet maken. En gelukkig hield hij zijn gedachten bij zichzelf want echt, ik denk dat mensen hem toch minder aardig hadden gevonden als hij alles had gezegd dat hij dacht. 😛 Then again, ik geef hem op punten wel gelijk. Iemand die altijd pepermuntjes eet gaat nou eenmaal niet erg lekker ruiken en die vriendin van de overleden persoon was ook op punten gewoon TE hysterisch. Ik vond zijn naam wel erg passend en leuk gekozen. Ook zijn werkwijze was erg grondig en goed. Ik vond het mooi dat hij de leiding nam want dat was ook wel nodig.

De whodunnit? Ik had echt megaplezier in het uitvinden van de whodunnit, ik had echt een lijstje met wie het kon zijn en waarom, maar er was uiteindelijk EEN hint die de doorslag gaf en toen wist ik zeker wie het was nou moet ik eigenlijk waren zeggen want het zijn er twee . De schrijfster heeft echt een top werk geleverd en je blijft maar raden en gokken. Heerlijk vind ik dat.

Het boek heeft ook heerlijke illustraties door Jeska Verstegen, ik vind haar stijl al leuk en hij past ook erg goed bij een spannend detective verhaal.

Ik hoop zeker ook dat we nog meer boeken van deze detective krijgen want ik heb niet genoeg, plus ik ben wel nieuwsgierig wat hij nog meer voor zaken oplost of heeft opgelost. Astublieft schrijfster, geef ons meer! Ik zou dit boek ook aanraden aan iedereen op zoek naar een leuk detective verhaal dat je helemaal opzuigt en je niet loslaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: