Review for Buffalo Bill en de kleine zeemeermin

Review for Buffalo Bill en de kleine zeemeermin

Buffalo Bill en de kleine zeemeermin, Sprookjeshuwelijken, Mermaid, Cowboy, Horses, Fears, Retelling, Humour, Children's Books, Heart, Proposal, King, Cactus, Witch, Humour, Philip Maes, Eric BouwensDe kleine zeemeermin ontmoet cowboys en een paard met watervrees.

Ik zag dit boek bij de bibliotheek en vond het er meteen hilarisch uitzien. Ik hou van sprookjes en dan vooral als mensen er eens wat anders mee doen. Deze beloofde een liefde tussen een cowboy en de kleine zeemeermin. Ik kon niet wachten. Notitie: Ik heb dit boek gewoon gelezen, ik heb geen gebruik gemaakt van het luisterboek want audioboeken + adhd werken niet echt lekker.

Elke zeemeermin, nou ja in ieder geval die van de koning, mogen even naar de oppervlakte om de bovenwereld te zien… laat nou net het zo wezen dat het Stix (heerlijke naam) tijd is. En laat het nou zo zijn dat de liefde van haar leven zich bij haar in de buurt stort als zij haar hoofd naar buiten steekt. Yep, wat een heerlijk begin van een romantisch verhaal vooral nadat Stix hem eventjes redt. Helaas is het nogal moeilijk om te zeggen dat zij hem heeft gered want, ja je raadt het al, die verdomde zeemeerminwetten schudt met haar vuist. Gelukkig laten zowel Stix als Bill het niet los en zo begint het liefdesverhaal. Iedereen die de kleine zeemeermin heeft gezien of gelezen weet hoe onze zeemeermin haar mooie beentjes krijgt, alleen in dit boek vond ik het nog heerlijker om te lezen want OMG een heks die aan het daten is? Eh… OK.

Ik vond het heerlijk om Bill en Stix samen te zien en ik vond het nog heerlijker dat Bill helemaal al blij was om met zijn meisje samen te zijn en het niet erg vond dat ze niet kon praten. Ze hadden echt prachtige momenten samen. Ik zat ze echt, zoals ze dat in het Engels zeggen, te shippen. Ik wilde gewoon zo graag dat deze twee een happy ending zouden krijgen.

Het volgt heerlijk het verhaal van de kleine zeemeermin maar dan met wat andere elementen ertussen waarvan ik niet wist dat ik ze nodig had tot ik ze las. Een stoere cowboy met een enorme hoed? Een datende heks met wratten en walvispiesparfumluchtje (IEEW)? Een paard met de grootst mogelijke angst voor water wat tot hilarische momenten zorgt? Een zeemeermin die wilt paardrijden en een beugel nodig heeft? Geweldige illustraties die het hele verhaal nog leuker en grappiger maakten? De kleine zeemeermin was al een topverhaal (en een leuke film), maar deze schrijver heeft het NOG leuker gemaakt. Ik lag helemaal dubbel.

Ik vond alleen de slechterik van het verhaal (die meid die dus bij Bill en zijn vader werkt) een afschuwelijk wicht. Ik snap dat ze de slechterik is, maar kom op waarom hebben ze haar niet al eerder ontslagen? Ze heeft met messen gegooid, ze heeft geprobeerd Stix te verdrinken (veel succes met dat), ze heeft zoveel moordpogingen gedaan en toch schreven ze het vaak maar af als dat ze onhandig was. Goed, ergens zagen ze volgens mij ook dat het gewoon niet alleen dat was, maar hemeltje hemeltje… Maar goed het eind stuk was dan wel weer leuk gedaan.

Ik hoop zo dat deze schrijver nog meer plannen heeft voor sprookjeshuwelijken. Hopelijk ook een verhaal over Roodkapje want dat vind ik een geweldig verhaal en ik wil graag zien wat de schrijver ermee doet. Ik zou dit hilarische en geweldige boek aan iedereen aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: