Review for Handboek voor Historiehoppers: de Middeleeuwen

Review for Handboek voor Historiehoppers: de Middeleeuwen

Jonathan W Stokes, Yellow, Kids, Harness, Middle Ages, Children's Books, History, Time Travel, Handboek voor Historiehoppers 3 - de Middeleeuwen wat en #hoedan,Reis mee naar de Middeleeuwen, en oh ja, raak niet je hoofd kwijt want er zijn genoeg mensen in deze tijd die het toppie vinden om dat even te doen.

Ik hou van deze boeken, ze doen me zo denken aan Horrible Histories waar ik vroeger (en als ik ze nu herlees) enorm fan van was/ben. Het heeft humor, leuke illustraties, maffe dingen, en oh ja het verteld de geschiedenis van een bepaalde tijdperk.

Ditmaal gaan we naar de Middeleeuwen. Je weet wel, de pest, Inquisitie, Vikingen die alles om zich heen plunderen (maar uiteindelijk toch kiezen voor een gemakkelijk leven), en nog meer van dat. We beginnen met de vroege middeleeuwen en gaan vanuit dat steeds verder de middeleeuwen in. Ik ben wel erg enthousiast dat ze de Renaissance misschien gewoon een heel boek geven.

Ik vond het erg leuk om te lezen al had ik ook graag toch wat minder dood en verderf gezien en meer dingen over hoe het was om in die tijd te wonen, hoe de huizen er uit zagen (en niet alleen een kasteel), wat het eten was, tips voor lekker eten want je bent immers op reis, etc. Tuurlijk, al dat vechten en die plunderingen is belangrijk want dat is een groot deel van dit tijdperk, maar ik werd er toch wel ietwat moe van moet ik zeggen. We kregen wel wat informatie over wat dagelijkse dingen zoals kleding en waarom je niet naar een dokter of kapper moet gaan, maar die stonden best vreemd tussen alle oorlog en plunderdingen gepropt wat me best afleidde. Ik had liever gezien dat ze die een apart hoofdstuk hadden gegeven. En gegeven dat de heksenjachten/Inquisitie zoiets groots was had ik daar ook wel iets meer van willen zien. Ja, dat is dan wel weer dood en verderf, maar net iets interessanter dan oorlog en plunderingen.

En we lezen natuurlijk niet alleen over plunderingen en wie daar belangrijk in waren, maar ook over Marco Polo en Christoffel Columbus.

Ik vond het leuk dat we weer een andere tijdmachine kregen en lazen over hoe die werkte. Ook leuk vond ik dat we wat nieuwe gadgets zien! Die ik best wil uitproberen.. nou ja behalve de lokfluit want dan wil ik graag wel een anti-wolfspul zodat ik niet word opgevreten.

Lees ook zeker het Dankwoord aan het einde, ik moest echt zo lachen toen ik die las.

Er komen ook stukjes voorbij die de fourth wall breken, want je wordt weer herinnert dat je op een tijdreis bent en dat je dus moet oppassen want doodgaan is nou niet echt handig. 😛

Al met al, ik hoop dat er nog genoeg boeken komen in deze serie want ik WIL MEER! Ik zou het boek ook aanraden aan iedereen die geinteresseerd is in geschiedenis en het leuk vindt als dit met humor wordt geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: