Review for De Gorgels en de grote operatie

Review for De Gorgels en de grote operatie

De Gorgels en de grote operatie, De Gorgels, Jochem Myjer, Rick de Haas, Blue, Bird, Rooftops, Birds, Tiny Humans, Children's Books, Flu, Humour, Picture Books, Prentenboek, Children's BooksDe grote griepgolf komt eraan en de Gorgels doen er alles aan om hun kinderen te beschermen en helpen.

Ik dacht eerst dat dit gewoon een normaal deel in de Gorgels serie was, dus ik zat rond te zoeken in de boekenhandel en kon hem niet vinden. Tot ik langs de prentenboeken kwam en hem daar zag liggen. Toen moest ik even lachen, en ook de verkoopster snapte de verwarring. 😛

Naar het boek die heel goed past bij dit seizoen vol met griep en mensen die ziek worden. In dit boek is het weer tijd voor een griepgolf, al doen de Gorgels er alles aan om hun kinderen te helpen. Maar ja, je kunt je al voorstellen dat 2 Gorgels niet tegen 50/60 Rilbibberbrutelaartjes op kunnen. Ik zat vol spanning te lezen, want wat als het dus misging? Gelukkig hoefde ik me geen zorgen te maken want de Gorgels hebben een heel systeem om te zorgen dat het toch goed komt met de kinderen en ik vond het heerlijk om zowel de Gorgels te zien op het eiland en de reis die zij hebben en Melle en Bobba te zien. Ik ben erg blij dat Jochem Myjer ons beide kanten laat zien en niet dat we er alleen van horen door Bobba en de andere Gorgels die bij de kinderen zijn.

Ik vond het erg leuk hoe een griepgolf werd getoond en ook dat de kinderen die Gorgels hebben maar geluk hebben want anders ben je echt goed ziek voor een tijdje. Geef mij ook een Gorgel, want ik heb echt geen zin meer in de griep (heb nu in Januari en December al 2x de griep gehad en 1x de buikgriep).

Ook zien we weer veel heerlijke Gorgeltaal waar ik altijd heerlijk om moet giechelen. Ik vind het heerlijk als een schrijver een nieuwe taal maakt of nieuwe woorden bedenkt. Dat vond ik vroeger (en nu trouwens ook) altijd al heerlijk aan bijvoorbeeld Roald Dahl.

Het is dan wel een prentenboek maar verwacht niet dat het is zoals de meeste prentenboeken. Deze heeft echt best wat tekst, wat ik niet erg vind en ik denk dat kinderen het ook niet erg vinden want meer tekst = meer verhaal = beter, maar dit gooi ik toch even neer want anders denken ouders dat ze een makkelijk boek voor de kinderen kopen om zelf te lezen terwijl dit beter is voor wat oudere kinderen of om voorgelezen te worden.

De illustraties zijn, wederom en zoals verwacht, prachtig en OMG. Ik zat soms gewoon als betoverd naar de illustraties te kijken. Zoveel details. Zoveel te vinden.

Ik zou dit boek zo aanraden aan iedereen, net zoals ik met alle andere Gorgel boeken doe. Ik hoop dat we binnenkort ook weer een gewoon kinderboek krijgen met een lang verhaal. Want ik wil zeker meer van deze serie.

One thought on “Review for De Gorgels en de grote operatie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: