Review for Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Review for Wat me nu toch gebeurde op weg naar school…

Wat me nu toch gebeurde op weg naar school..., Davide Cali, Monkey, Kid, Dog, Picture Book, Children's BooksEen jongetje is te laat op school en hij heeft al een berg verklaringen klaar voor waarom.

Ik wist dat ik dit boekje waarschijnlijk wel leuk zou vinden, maar dat ik hem zo leuk vond? Nee dat had ik niet verwacht. Ik heb echt gelachen en gegiecheld en ik vond het heerlijk om te lezen. Iedereen is wel eens te laat gekomen, maar ik wed dat niemand zo’n geweldig verhaal had als dit jochie.

Ontmoet ons jochie, hij is erg laat voor school en zijn juf vraagt hem waarom hij te laat is. Nou, dat kan dit jochie in detail vertellen. Vanaf het moment dat hij wakker werd en ging ontbijten, want daar ging het al fout. Ja, echt. Hij is nog niet eens op weg naar school maar nu zijn er al dingen die kapot gaan en die ervoor zorgen dat hij dus misschien niet op tijd kan komen. En daarna begint een doldwaas avontuur om naar school te komen. En wat we daar tegen komen? Nou, geloof me je zult genieten want we komen verschillende verhalen tegen die iedereen kent. Echt waar? Ja, echt. Het jochie komt gewoon Roodkapje tegen. En nog wat andere karakters. Maar wordt ook gevraagd door de president om de schaken tegen een stel slechte aliens. En dat zijn maar een paar dingen, maar ik wil niet teveel verklappen.

Ik moet zeggen dat ik bij twee dingen extra moest lachen omdat ik die niet verwachtte. Dat zijn een punt ergens dichtbij het einde en het einde zelf. Die vond ik echt geweldig gedaan want je gaat steeds uit van een zeker standpunt en dan wordt dat omgegooid.

De tekeningen waren ook best leuk gedaan, een apart en ietwat ouderwets lijkende stijl maar hij past wel goed bij het verhaal.

Al met al een leuk boek met veel humor en ik vond het erg leuk hoe het het hele “excuses maken als je te laat bent” tot een speciaal verhaal wordt gemaakt met allerlei verrassingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: