Review for Tien regels als je jarig bent

Review for Tien regels als je jarig bent

Tom Lichtenheld, Picture Book, Children's Books, Birthdays, Rules, Animals, Penguin, Turtle, Giraffe, Bear, Cake, Candles, Confetti, Hare, Humour, Tien regels als je jarig bent, Beth Ferry,Een grappig boek over verjaardagen en de regels die erbij horen.

Het is bijna mijn verjaardag (5 februari) dus ik ben al helemaal in de bui ervoor. Ik kan niet wachten op de dag en zien wat mijn man heeft bedacht voor leuks. Dus dit boek is perfect, het klonk erg leuk en het zag er geinig uit.

Ik moet wel even zeggen dat ik 1 ster minder geef. Want van de 10 regels zijn er 3 over wensen (6, 8, 10), 3 over kaarsen (4, 7 (goed, deze is over ademen, maar ik tel het nog steeds voor de kaarsjes), 9). Tja, zo kan ik ook een boek vullen met regels voor jarig zijn. Ik mis de regel over kadootjes want dat is toch reuze belangrijk. Maar ook over uitnodigingen sturen naar al je liefste vrienden en mensen. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom 3 + 3 van de regels in feite gewoon hetzelfde zijn. Ik vond het teleurstellend.

Maar verder is het boek erg leuk en komisch geschreven. Ik heb er van genoten en ik heb gelachen. Want je komt erachter dat, heel logisch natuurlijk, dat ballonen en een vriend die prikkelig is niet echt een goed idee is. Of dat een kogelvis het niet leuk vindt om opgeblazen te zijn dus misschien is die ademhalingsoefening niet echt handig om te doen. Je leest wat voor soort feestjes er zijn en wat voor liedjes het mooist zijn. En je leest wat je moet doen als je misschien geen kaarjes wilt uitblazen. 😛
Misschien dat het aan de vertaling ligt, maar dingen met een S zijn het lekkerst? Tuurlijk, die hebben veel lekkers hoor. Maar ik heb toch liever een chocoladetaart, of misschien een lekkere chocoladetulband, en dan zijn er ook nog brownies! En OMG appeltaart!

Ik vond het leuk om allerlei soorten dieren te zien die helemaal losgaan op een lekker feestje!

De illustraties waren echt mijn favoriet, wat heeft de illustrator een zoete en leuke stijl!

Al met al, een leuk boek alleen jammer van die herhalende regels.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: