Review for Stijn, Uitvinder

Review for Stijn, Uitvinder

Stijn Uitvinder, Georgien Overwater, Rene van der Velde, Boy, Dog, Fishing Pole, White, Humour, Children's BooksOntmoet Stijn, hij is een uitvinder en bedenkt de mafste dingen/oplossingen.

Ik had al eerder de andere twee delen gelezen maar nooit de eerste, geen idee waarom. Hoog tijd dus om het te fixen en dit boek te lezen en te zien hoe Stijn ooit uitvinder is geworden en wat zijn eerste uitvindingen waren.

Dit boek deed me erg denken aan De regels van Floor vanwege het formaat van korte stukjes, bij Floor zijn dit regels, bij Stijn is dit dus uitvindingen. Ik vond het een erg leuk formaat om te lezen ook omdat je dus niet per se het in volgorde hoeft te lezen (nou ja, ik zou wel aanraden om even te zorgen dat je in ieder geval het eerste verhaaltje hebt gelezen zodat je weet hoe het begon).

Ik vond het heerlijk om te lezen wat voor dingen Stijn uitvond. Goed, niet alle zijn echt uitvindingen meer oplossingen voor problemen (zoals dat hij een inbreker werd om een glazen schaal weg te krijgen), maar ik genoot toch van Stijns ideeën. Hij heeft er nogal wat namelijk en hij bedenkt de grappigste ideeën voor van alles. Ik was het zeker eens met zijn oplossing voor zoenende tantes, ik kan me nog herinneren dat ik dat vroeger ook altijd niet zo fijn vond. En ik lag helemaal dubbel en moest ook even auw gaan bij de oplossing voor die vervelende jongen op school. Nou die gaat het dus niet meer zo makkelijk doen. Hoop ik.

Ik vond het soms wel zielig voor Stijn, hij kreeg vaak de schuld en ik vond het ook gemeen van zijn ouders dat ze hem niet echt aandacht gaven tijdens het eten (en hem zelfs beschuldigen van veel praten…).

Ik vond de relatie tussen Stijn en zijn kleine zusje Roos echt superlief. Zij werd stil als hij praatte en was helemaal blij met haar grote broer, en hij vond het helemaal leuk dat iemand eens luisterde naar hem en hij vond haar lief.

De illustraties waren ook mijn favoriet, Georgien Overwater kan het gewoon zo geweldig en ik kijk altijd uit naar nieuwe boeken met haar illustraties.

Ik zou dit boek aanraden en ik ga ook zeker weten de andere twee boeken in de serie herlezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: