Review for Stijn Uitvinder #2 + #3

Review for Stijn Uitvinder #2 + #3

Bommetje, Stijn Uitvinder, Rene van der Velde, Georgien Overwater, Swimming Pool, Bommetje, Girls, Diving Board, Water, Humour, Children's Books, FamilyDeze review is voor Stijn Uitvinder deel 2 (Bommetje) en deel 3 (Stijn, uitvinder zet een tent op).

In deze twee delen zien we Stijn nieuwe uitvindingen maken die soms werken… en soms ook helemaal niet. In ieder geval veel hilariteit! Ik moest deze delen wel herlezen nadat ik ook eindelijk eens deel 1 had gelezen eerder deze maand. En ik ben blij dat ik ze heb herlezen want ik heb er echt van genoten. Meer dan toen ik deze beide boekjes voor het eerst las. Ik heb voor beide een korte review geschreven, ik was niet echt lekker genoeg om voor de twee boeken een grote review te schrijven.

Stijn Uitvinder #2: Bommetje: sterren: In dit deel verft Stijn zijn kamer op een creatieve manier, bedenkt hij een manier om zijn zwembroek niet kwijt te raken (en ik was al blij dat hij niet zijn onderbroek onder zijn zwembroek had want dat is zo onhygiënisch. Ik lag dubbel om zijn blackmail tegen de leraar (tja, had die gast maar moeten opletten. Stel dat het wel fout was gegaan?), maar ik vond het heerlijk dat hij ook zijn leraar hielp om die leuke juf te krijgen (die ook interesse had in de leraar). Hij en zijn kleine zusje Roos veranderen ook even in superhelden. Ja, ik vond de relatie tussen Roos en Stijn echt geweldig en zoet. hij heeft altijd een manier om haar stil te krijgen. Gewoon lekker praten tegen haar, lekker met haar wandelen. Misschien dat moeders er iets misbruik van maakt, maar ach zolang Stijn het leuk vindt vind ik het ook best. Jammer alleen dat wederom we zien dat de ouders toch meer geven om de oudste zoon. Met dat pasta gedoe. Als je weet dat je 2 groeiende jongens hebt die allebei honger hebben? Dan maak je toch gewoon meer? Nu heeft Stijn gewoon nog steeds honger en dat vond ik enorm sneu, en dat die ouders gewoon geen tiet er om geven. Lekker zulke ouders. Maar ondanks dat ene verhaal en wat andere kleine dingen heb ik heerlijk genoten van Stijns nieuwe uitvindingen en van zijn grappige leven die blijkbaar nooit saai is.

Stijn uitvinder zet een tent op, Rene van der Velde, Georgien Overwater, Camping, Baby, Croissant, Tent, Airbed, Humour, Children's Books, Dog, Rain, Water, Funny, Family, FranceStijn Uitvinder #3: Stijn, uitvinder zet een tent op: sterren: Dit deel gaat helemaal over de vakantie. Van dag 1 dat Stijn iets moet bedenken om alles in de auto te krijgen (en wat was die vader vervelend dat hij zo’n ego had dat hij niet de hulp van zijn zoon wilde hebben) tot de laatste dag dat Stijn een wildwaterbaan opzet en daar de wildste plannen voor bedenkt. Ik vond het heerlijk om te zien wat voor dingen hij en Omar meemaakte in Frankrijk en wat voor geweldige uitvindingen hij bedacht. Ik vond zijn ouders niet altijd tof, zoals dat Stijn altijd de broodjes mocht halen.. in het dorp… waarom kunnen die ouders dat niet een keer doen? Stijn kan vast eens een ander klusje doen. Ik vond het leuk om te zien dat Stijn en Omar al snel vrienden worden met twee Nederlandse meiden die ook op de camping zitten. En ik lag helemaal dubbel om hoe Stijn Rom wist te strikken voor een wedstrijd. Ik ben ook blij dat Rom en Stijn niet altijd ruzie hebben of hij naar Stijn gromt. Maar dat ze ook af en toe (heel zeldzaam) wat aardiger doen tegen elkaar. Vakantie in Frankrijk klinkt heerlijk! Ik zou er ook best heen willen gaan.

Dus zoals je ziet, ik heb genoten van deze boeken. Ik hoop alleen dat er ooit nog een nieuwe Stijn, uitvinder komt, het is nu 3 jaar geleden sinds het derde boek. Ik zou best nog een paar boeken willen hebben en zien wat Stijn nu weer voor mafs/handigs uitvindt.

Oh, en de illustraties zijn gewoon top, maar ja als je Georgien Overwater laat tekenen komen alle illustraties helemaal goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: