Review for Moppereend

Review for Moppereend

Moppereend, Joyce Dunbar, Petr Horáček, Duck, Grumpy, Blue, Grass, Flowers, Yellow Letters, Cloud, Emotions, Children's Books, Animals, Friends, Picture Books, Voorleesdagen Een eendje kan niet in haar vijver spetteren… en wordt knorrig. Oh jee!

Het zijn weer de voorleesdagen en dit boek is het prentenboek van 2020 geworden (het is net 2020, maar ja ach) dus dit boek staat centraal. Ik moet natuurlijk ook het boek dan lezen, al lees ik hem ook omdat het erg grappig klonk. Helaas heb ik geen handtekening kunnen bemachtigen, want de schrijver + illustrator waren erg laat op het evenement en ik moest op tijd naar huis toe. Volgende keer beter!

Een eend heeft een slechte dag. Bah! Ze kan niet spetteren en zwemmen in haar vijver en dus gaat ze langs al haar vriendjes om te kijken of zij haar kunnen helpen. Misschien hebben zij wel een leuke suggestie. Ik vond het erg leuk om te zien wat voor beestjes we zagen en ook wat ze aanboden en hoe dat perfect paste bij wie ze waren (zo wilde het konijntje huppelen en de geit at alle kleding op). Ik vond het ook erg goed gedaan hoe het wolkje steeds meer groeide en van een klein schattig wolkje naar een GROTE boze wolk ging. Ik kon dit gevoel goed snappen. We hebben allemaal wel eens een wolkje boven ons hoofd dat maar niet weg gaat en dat maar groter en groter wordt.

Ik hoop trouwens wel dat het eendje uiteindelijk toch nog ergens sorry zegt tegen haar vriendjes, want ze was best gemeen tegen ze. Ze boden allemaal haar allerlei leuke dingen uit en ze was niet erg lief terug. Ze noemde zelfs eentje een domoor! Ik vind dat kinderen wel moeten zien dat je niet zomaar dit soort dingen kan doen en er mee weg kan komen.

Maar ondanks dat laatste puntje heb ik wel genoten van dit boekje. Wat een mopperkont is die eend zeg, maar ik vond het wel erg grappig dat de wolk DAT deed en ook het einde was best zoet en kleurrijk. 😉

Ik vond de tekeningen simpel, maar wel erg leuk gedaan!

Al met al, zeker een boek waar ik het eens mee ben dat het heeft gewonnen. Het is erg leuk, en zoals ik al zei iedereen kent het gevoel van een mopperdag met een wolk boven je hoofd. Ik zou het ook zeker aanraden~

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: