Review for Maar eerst ving ik een monster

Review for Maar eerst ving ik een monster

Tjibbe Veldkamp, Kees de Boer, Blue, Bed, Net, Monsters, Humour, Picture Books, Children's Books, Magic, Fantasy, Maar eerst ving ik een monster,Een boek dat je kan blijven (voor)lezen!

Ik werd meteen verliefd op de cover + titel, maar toen ik zag wie de illustrator/schrijver was, wist het zeker. Dit boek moest ik gewoon lezen!

Dit boek heeft twee POV, iemand die het voorleest en het graag gewoon een kort verhaaltje wilt houden en een kind die graag van alles bedenkt zodat het verhaal verder en verder kan gaan (zoals kinderen dat nou eenmaal graag doen). We gaan monsters vangen! Er is avontuur! Er is spanning. Je zult helemaal dubbel liggen om wat het kind nou weer bedenkt, want als je denkt dat je na een paar monsters klaar bent.. oh nee. 😛

Ik lag dubbel om het midden/bijna het eindstuk. Tja, voorlezer je vroeg er zelf om! Nu mag je dus ook niet klagen. Gelukkig heeft het kindje plannen!

Het einde? Hilarisch en ik vond het heel origineel gedaan. Tja, nu heb je dus helemaal geen excuses meer om niet verder te lezen, nu MOET je wel. Muahhahaha. Slim!

Een heerlijk boek wat geweldig past bij hoe het bedtijdritueel gaat. Want waarom gaan slapen als je een lekker spannend/leuk verhaal hebt! Ik ken het gevoel nog maar al te goed ook al is het een lange tijd sinds iemand me voor het laatst voorlas.

De illustraties zijn natuurlijk geweldig en ik had veel plezier in de plaatjes bekijken want er is zoveel te zien en er gebeurt zoveel. Heerlijk hoe Kees de Boer het verhaal nog verder tot leven brengt en je dus niet alleen een heerlijk verhaal hebt maar ook platen waar je een flinke tijd naar kan kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: