Review for Het grote Kluitman griezelboek

Review for Het grote Kluitman griezelboek

Het grote Kluitman griezelboek, Sanne de Bakker, Manon Sikkel, Fred Diks, Tjerk Noordraven (Goodreads Author), Marlies Slegers (Goodreads Author), Annemarie Bon, Kristel Bosua, Fiona Rempt , Anne-Margreet Matsuura, Natasza Tardio, Blue, Night, Graves, Children's Books, Moon, Star, Ghosts, Horror, ZombiesKluitman heeft een nieuw boek. 10 schrijvers, 10 verhalen. Vol monsters, spoken, magie, en meer.

Ik ben een groot fan van griezelen en altijd op zoek naar nieuwe boeken om te lezen. Dus ik kon deze ook zeker niet laten liggen. Deze moest mee. En ik ben blij dat ik hem heb gelezen.

Ik heb per verhaaltje een review geschreven + een rating.

1: De schooltuinen: 3.5 sterren – Dit was een prehistorisch leuk verhaal over een jongen die wel eens wat speciaals in zijn tuin wilt hebben en maar besluit om wat zaadjes van zijn vader te stelen (zijn vader is blijkbaar een geweldige tuinier/wetenschapper). Ik vond het heerlijk te zien hoe het allemaal helemaal misgaat. 😛 Ik lag dubbel. Ik vond het wel erg goed dat hij het toch recht probeerde te zetten en zijn klasgenoot te helpen (al kan ik me al goed voorstellen dat het niet echt fijn was om met reuzeratten te gooien). Leuk verhaal!
2: Kampioenenbloed: 4 sterren – Ohhhh superspannend verhaal over een groep kinderen die onder de mom van kampioenenkampen naar Transsylvanië worden gehaald, je mag zelf al raden wie er ook in dat land woont. Dat is juist. Dit was een lekker gruwelijk verhaal. Precies een goede lengte, en ik heb genoten van de vindingrijke karakters die ondanks alles het niet opgaven.
3: De geheime griezelbril: 2 sterren – Ik rate dit voornamelijk lager vanwege de hoofdpersoon die gewoon strontvervelend was en blijkbaar dacht dat stelen wel cool was, want ik breng het toch terug? Dat is nog steeds stelen stom snotjong. Gelukkig krijgt hij een flinke portie karma over zich. Ik vond de brillen wel erg tof, al denk ik dat er toch nog wat bugs inzitten. Ik ben ook nieuwsgierig wat er zou gebeuren als iemand doodgaat in het spel. Gegeven wat dingen… vraag ik me af of je nog heel thuiskomt.
4: Zwerfkat: 3 sterren – Iets minder sterren gegeven omdat het een verhaal is wat ik vaker heb gezien, er geen uitleg was over waarom dit gebeurde, en ik het ook best een naaistreek vond van Frits (nou ja, ik zou waarschijnlijk ook hetzelfde hebben gedaan :P). Ik had wel plezier in het lezen en het was leuk om een meid die niet veel interesse had in katten opeens een kat vond die haar blijdschap geeft.
5: Verdwaald: 2.5 sterren – Had wel leuke stukken maar ik had toch al snel door wat er ging gebeuren en wat er echt aan de hand was in het hotel. Ik vond het ook wel hilarisch over hoe ver ze nou eigenlijk waren verdwaald.
6: Uitbraak in het zombiepark: 3 sterren – Ik vond het idee van de schrijfster echt top en erg leuk, in plaats van een dierentuin of zelfs een dinotuin hebben we hier een zombietuin. MAAR, ik vond de kinderen echt retedom. Sorry, het spijt me hoor, maar wie gaat dat nou doen? Plus, waarom zijn de zombies in een park? En waarom is alles niet beter beveiligd? En is er dus ooit een uitbraak geweest en wat is er toen gebeurd? Wie bedacht als eerste zo’n park? En waarom? Ik heb dus genoeg vragen en ik denk ook zeker dat dit verhaal beter had gewerkt als het veel langer was geweest. Het heeft echt potentie en nu komt dat niet tot uiting. Erg jammer.
7: Doorzichtig: 4 sterren – Een meisje komt er op haar 10de achter dat ze hele speciale dingen kan. En ik vond het hilarisch hoe ze reageerde toen ze haar telefoon kreeg, nou dan mag je blij zijn met dat soort ouders, want als ik kinderen zou hebben mogen ze er pas een als ze naar de middelbare gaan en er een nodig hebben in hun leven. Ik vond het op punten erg spannend (zoals dat stuk bij het meer), en ook erg leuk. Wat fijn dat iemand haar kon helpen en ik vond het ook leuk voor die persoon dat zij zag dat het toch nog in de familie zat.
8: Het wonderlijke verjaardagsfeest van Guusje Toverrijst: 1.5 sterren – Ik was het op punten wel eens met de hoofdpersoon, die ouders gingen echt te ver met hun feestjes. En ze snappen ook niet wanneer ze moeten ophouden. Als je dochter zegt dat ze gewoon wat rust wilt hebben geef haar dat en doe dan niet zoiets belachelijks als dit. Dit was ook echt niet eens spannend of eng. Het was eigenlijk best anti-climax. Jammer.
9: Een monster achter de muur: 3 sterren – Goed al veel spannender dan het vorige verhaal. Er is iemand nieuw verhuisd naast haar. Elke avond is er een flink kabaal en ik vond het sneu dat haar moeder haar maar niet wilde geloven. Het werd met elk stuk steeds spannender vooral toen de hoofdpersoon en haar vriend op onderzoek gingen. Wat er op de zolder/boven gebeurde? Tja, ik zal niks verklappen maar wauw, die arme vrouw.
10: Spoken in Schotland: 4.5 sterren – Niet echt eng, niet echt spannend, meer erg lief en zoet. Een meisje gaat met haar vader en verschillende vrienden naar Schotland en komt daar een meisje tegen. Ik vind het niet echt een spoiler, gegeven dat dit boek over griezelen gaat, maar ik zal wel niks verklappen. Ik lag dubbel om hoeveel plezier dat meisje had met onze MC’s telefoon.
Ik vond het erg leuk hoeveel plezier onze MC had met haar vader maar ook haar band met het spookmeisje groeide en groeide.
Het einde was erg verrassend en ik moest enorm lachen.

Dus zoals je kunt zien, ik heb genoten, maar ik vond het nou niet echt eng of erg griezelig. Lite griezelen dan maar. Ik weet dat ik volwassen ben, maar ik weet zeker dat kind ik dit ook niet erg griezelig zou vinden, ik las rond mijn tiende al boeken van Fear Street en Point Horror. En ook R.L. Stine ging er makkelijk in. Ik keek toen ook al Eerie Indiana en Goosebumps en andere horror. Dus ja, dit boek zou voor mij gewoon een lichte snack zijn in de griezelafdeling. 🙂
Maar ik zou het boek toch zeker aanraden en ik hoop dat sommige verhalen (zoals het verhaal over zombies) misschien een langer verhaal krijgen met meer uitleg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: