Review for De Kinderkoningin

Review for De Kinderkoningin

De kinderkoningin, pink cloud, city, Crown, Sky, Children's Books, Magic, Fantasy, Wishes, Illustrations, Maartje Kamphuis-WesselszEen heerlijk magisch verhaal over een koningin specifiek voor kinderen die allerlei wensen vervuld.

Ik kon dit boek niet weerstaan toen ik hem bij een van mijn bibliotheken zag. Een deftige koningin die kinderwensen vervuld? Op een roze wolk woont? En ze eet bergen crozesantjes? En ze klinkt best maf? Kom maar door.

En ik heb echt genoten van dit heerlijke boek. Leuk dat elk kind/elke nieuwe wens een eigen kleur had. Ik mocht de kinderkoningin enorm al moest ik wel lachen hoe kinderlijk ze af en toe was en hoe haar bediening haar snel moest corrigeren of moest helpen. Ik genoot van alle wensen en ik zou er best nog wel meer willen zien. Dus een tweede boek? Alsjeblieft?

De wensen gaan over van alles en nog wat, maar de meeste gaan toch zeker over wat kinderen standaard niet leuk vinden. Zoals groentes eten (al gaf ik het meisje toch wel gelijk en kan ik snappen dat ze geen zin had om mee te moeten doen met het dieet van mams), lessen op school en volwassenen die allerlei leuks hebben en niet delen. Ik moet zeggen dat ik die wensen toch ietsje minder leuk vond dan de wensen van het meisje met een vieze scheetjesvader of het jongetje wat gewoon wil voetballen en er echt voor wilt gaan. Ik wil gewoon iets wat niet standaard is. Iets aparts. Iets wat echt een probleem is.

Geinig ook dat de ouders weten van de wensen. Vaak in dit soort boeken (sprookjes/wensen/magie) zijn de ouders ongelovige Thomassen of zien ze het niet als magie. Maar in deze weten de ouders over de koningin, ze weten over de magie, en sommige ouders (zoals het meisje met de moeder die steeds dieet) willen zelfs dat de koningin de wens uit laat komen.

Ik vond het ook heerlijk dat de koningin zelf niet zoals andere koninginnen is. Natuurlijk is ze deftig, heeft ze mooie kleren, en ook waarschijnlijk best goede manieren… maar ze houdt ook van lekker veel crozesantjes, veel slapen, snurken, en andere dingen die misschien niet helemaal passen bij een koningin. Maar ik vond het perfect, want daardoor kon ze natuurlijk kinderen beter snappen.

Ik vond ook de illustraties erg leuk en erg bijpassend.

Toppie vond ik ook de laatste pagina’s met vragen aan de koningin.

De introductie was ook leuk, al moet ik zeggen dat het stuk over die speciale envelop die in het boek zit misschien niet erg handig was want niet iedereen zal het boek kopen, maar wel uit de bibliotheek halen. Bij mij zat er geen envelop in, en ik denk ook dat de meeste biebs dat soort dingen er al uithalen of dat het na de eerste keer lezen er is uitgehaald. Ik kan me voorstellen dat kinderen teleurgesteld kunnen zijn als ze zien dat de envelop er niet is maar wel lezen/voorgelezen worden dat ie er in hoort te zitten.

Ik zou het boek zeker aanraden, ik weet zeker dat kinderen hem leuk en magisch zullen vinden~

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: