Review for De grote boze brul

Review for De grote boze brul

De grote boze brul, Lion, Cub, Birds, Flamingo, Grass, White/Yellow Letters, Children's Books, Picture Books, EmotionsEen kleine leeuw is BOOS! Hij brult en STAMPT. Maar zal hij ook een goede manier vinden om van zijn boosheid af te komen?

Ik had gisteren zin om dit boek te lezen, ik heb het nu al een paar weken in huis (van de bibliotheek geleend) maar ik kwam er maar steeds niet aan toe. Tot nu dan! En ik heb echt genoten van dit boek want het was heel leuk en lief geschreven.

Ontmoet onze leeuw, of eigenlijk welpje, hij wordt horensdol van zijn kleine zusje en krijgt, nadat hij het toch helemaal zat is geworden, op zijn kop van vaders. Ik vond het inderdaad nou niet echt heel eerlijk van vader en dus kon ik me heel goed voorstellen dat ons welpje BOOS werd. Zou ik ook zijn geworden. Zijn zusje mag dan klein zijn, maar heeft toch ook een tikje opvoeding nodig.

We zien hoe de leeuw boos rondloopt en aan iedereen die hij tegenkomt vraagt wat zij doen als ze boos zijn. We krijgen een hele berg suggesties, maar we zien ook hoe het voor het welpje is. En ik moet zeggen dat ik hem wel ietwat een zeurpiet vond (oh nee mijn vacht, modder, ewww, wat voor leeuwenwelp/kind ben jij zeg?). Uiteindelijk is hij superboos en dan gebeurt er iets waar ik enorm om moest lachen, en ik moest nog harder lachen om de reacties van de dieren op die rots (dat het dus niet de eerste keer is).
En daarna komt de grote belangrijke les, eentje waar ik wel een klein beetje mijn ogen bij zat te rollen, maar waarvan ik weet dat het voor sommige inderdaad ook wel echt werkt (maar niet voor mij, voor mij zou het stampen beter werken, of even lekker los gaan in dansen).

De tekeningen zijn erg mooi gedaan en ik vond het leuk om de verschillende dieren en de omgeving te zien.

Al met al, een leuk boek over emoties en dan vooral over boos zijn. Ik weet zeker dat kinderen het erg leuk zullen vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: