Review for De puinhopen van Sari, Vol.1

Review for De puinhopen van Sari, Vol.1

De Puinhopen van Sari Vol.1, Johan Neefjes, Mountain, Girl, School Uniform, White Letters, Red Background, Cover, Kaijuu, Monsters, HumourOntmoet Sari, een chaotisch maar lief meisje die in een klein stadje woont waar het niet helemaal goed gaat (aardbevingen, brandjes en meer).

Ik zag dit boekje bij de bibliotheek en was meteen geinteresseerd. Ik ben een groot fan van manga, en al is dit niet manga maar een graphic novel met manga-stijl, het had heel veel elementen uit manga die ik leuk vond. Zoals mysterieuze gebeurtenissen, een schattig stadje, monsters, en een meid die waarschijnlijk de wereld moet redden.

Een ietwat warrig verhaal over een meisje met een chaotisch leven en de dingen die gebeuren in haar stadje/land. We zien dat ze het niet altijd makkelijk heeft. Haar vader is niet altijd thuis omdat hij brandweer is en met al die branden nu… tja. Haar moeder is overleden. Sari probeert door het leven te komen in haar eentje. Ik moest wel even lachen om hoe ze elke dag de planten begroette maar ze steeds vergat water te geven of echt voor ze te zorgen.
Ik vond Sari was een leuke meid en, gegeven het pakje, heb ik al een idee wat haar moeder’s baan was voordat ze overleed. Ik vond haar grappig en stoer, ik zou best vriendinnen met haar willen zijn.

En blijkbaar zijn er grote kaijuu die rondlopen door de wereld. En blijkbaar vinden mensen dat helemaal normaal want niemand straalt echt doodsangsten uit, zelfs niet wanneer Tokyo wordt aangevallen. De mensen kijken meer naar de schattige kleine pootjes wat ik ietwat vreemd vond want ik zou zeker in paniek zijn. Maar blijkbaar vinden mensen het dus vrijwel normaal dat hun wereld wordt gesloopt. Nou ja, behalve die mannen op de boot, die waren duidelijk niet blij met de Kaijuu, maar zij waren de enigen. Ik hoop dat we in het volgende deel wat meer antwoorden zullen krijgen.

Er is ook een vleugje romantiek (eenzijdig want Sari heeft niks door wat ik heel erg van mezelf herken) en er zijn ook mysterieuze meiden die Sari willen hebben (een tweeling die steeds een liedje zingt wat best Shining gevoelens opriep).

De manga-stijl tekeningen waren erg leuk gedaan.

Ik hoop wel dat er nog meer delen komen want ik wil zeker wel verder lezen. Wat zal er met Sari gebeuren in het volgende boek? Wat is de geschiedenis van haar moeder? En waarom zijn er opeens zoveel Kaijuu die naar Tokyo gaan? Ik heb echt genoten van dit boek al was het af en toe chaotisch en een beetje apart. Ik zou het boek aanraden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: