Review for Pandemonium 3: Witte dood

Review for Pandemonium 3: Witte dood

Pandemonium 3, Witte Dood, Christophe Bec, Stefano Raffaele, Girl, Woman, Beds, Hospital, Sanatorium, BLue, Green, Light, Graphic Novel, HorrorHet derde en laatste deel in deze spannende serie.

Helaas moet ik zeggen dat ik dit deel toch heel wat minder vond. Dit door de trigger warnings waar ik het zometeen over ga hebben, maar ook door het hele boek wat gewoon tja vreemd was.

Laten we beginnen met de trigger warnings. Ik heb er een. Verkrachting/aanranding: Moeders wordt geforceerd om een dokter te pijpen. En daarna, iets later, wordt ze verdoofd en gaat hij met zijn mond in haar vagina. Yup. Grafisch. Nee fucking dank je.

We zien dat het niet goed gaat met moeders, TBC is er nu echt en ze bloedt constant. Haar dochter ondertussen wordt neergedumpt bij een van de nog geschiftere en gestoordere dokters, diegene die haar ook met elektroshocks heeft behandeld. Wel.. Hij heeft een nieuwe behandeling voor het meisje en ik was gewoon enorm geschrokken en wilde gewoon met mijn boek gooien. Waarom is er niemand die dit heeft tegengehouden? De scenes met het dochtertje zorgden ervoor dat mijn maag echt alle kanten op ging, dit had van mij niet gehoeven.

Ondertussen zijn Doris en de journalist aan het vluchten. Zij weten de waarheid. En ze willen Doris’ dochtertje redden (nou, gegeven alles denk ik niet dat jullie het gaan redden). Onderweg vinden ze nog meer uit en daar ging mijn maag weer wat verder.

Het einde, wel dat was een rollercoaster, en dan is er nog die laatste pagina waar de tranen me over de wangen liepen. Wat was dat heftig zeg, maar ook een opluchting voor Doris.

Ik moet wel zeggen dat ik dus de eerste 2 delen heel wat beter vond. Het einde moest komen, maar ik had toch iets beters verwacht. Ik snap niet goed waarom x moest gebeuren, het voelde zo onnodig. En dan zijn er nog de dingen waar ik een trigger warning voor geef, moest dat nou?
Maar al met al een spannende serie met best wat goede dingen. Ik vond ook de blurbs aan het einde erg goed, die waren het ook die me naar deze serie trokken. Ik ben toch blij dat ik deze serie heb kunnen lezen. En ik zou hem zeker ook aanraden (nou ja, in ieder geval de eerste twee delen :P).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: