Review for Het kattenmannetje en andere sprookjes

Review for Het kattenmannetje en andere sprookjes

Het kattenmannetje en andere sprookjes, Janneke Schotveld, Green, Plants, Cats, Old Man, Bench, Park, Colourful letters, Children's Books, Fairytales, HumourEen nieuw sprookjesboek met heerlijke verhalen over ridsters, ooievaars, katten, eenzame mannen en vrouwen, veel liefde, en meer. Ik heb voornamelijk genoten al had ik een puntje waar ik toch even niet zo blij mee was.

Ik heb dit boek nu al een paar weken van de bibliotheek geleend maar ik kwam er maar niet aan toe om het te lezen. Ik had voor het vorige een enorme review geschreven, notities bijgehouden en dat was gewoon erg veel. Ik kon gewoon niet in mijn hoofd uitzetten dat ik niet een review hoefde te schrijven. Gelukkig is het dus uiteindelijk wel gelukt, en heb ik het boek meteen verslonden. Omdat ik toch wel wat wil typen kom ik toch uiteindelijk met een grote review aan. Geen notities gemaakt, maar het moet wel goedkomen want ik ga niet voor elk verhaal een review schrijven (zoals ik de vorige keer deed).

Ik heb heerlijk genoten van dit boek, het was weer net zo magisch als het vorige boek, al vond ik het soms wel een tikje té een checklist. Ik was nog steeds blij hoor om dingen te zien, maar op punten vroeg ik me toch af, was het nodig?

Mijn favoriete verhalen waren het moderne (en met prins/reuzinnen) Sneeuwwitje, de man met de katten, de rover die in een rots veranderde en weer terug veranderde.

Ik vond het ook superheerlijk dat we karakters steeds weer terug zien komen en ook verwijzingen zien naar het eerdere boek (zoals in het koninginnenverhaal waar we lezen over de twee koningen die een kindje wilden en een boontje in de tuin hadden gezet of dat Ridster Noor nu is opgegroeid). Elke keer als er weer een referentie naar een ander verhaal kwam zat ik te grinniken en enorm blij te wezen. Alle verhalen zijn gewoon los te lezen, maar toch als je helemaal wilt genieten dan moet je wel de rest hebben gelezen op volgorde.

En wat was ik blij voor de koninginnen en ook voor de Ridster, wat was ik blij voor deze 3.

Het boek heeft ook weer een illustrator per verhaal. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel minder enthousiast was over deze groep. Er zaten niet heel veel van mijn favorieten in en ik vond sommige illustraties ook niet mijn kopje thee. Maar de illustraties die ik wel mooi vond, nou daar genoot ik dan ook dubbel van.

Ik moet even dit kwijt, en misschien trap ik wat mensen op hun teentjes, maar ach daar hoef je tegenwoordig niks voor te doen (hey, het is de waarheid). Maar ik vond het varkensverhaal iets teveel OMG VLEES IS SLECHT. VLEES IS BOE. Ik vond de boodschap van dat de varkens ongelukkig waren en dus nodig ruimte hadden, daar was ik het mee eens. Dat moeten varkens (en dieren) ook zeker krijgen. Maar dat ze alle mensen in een kooi gooiden en veranderden in varkens en dat deze mensen dan niet meer vlees wilden eten toen ze weer terugkwamen en dan dat extra stukje over de slager die geen vega wilde verkopen ging voor mij te ver. Kom op zeg gooi gewoon de slager en de boer in een varkensstal. En varkens zijn omnivoren, dus zelfs als de mensen nu deels varken zijn zou dat ze niet horen tegen te houden. Want weet je, niet IEDEREEN KAN VEGAN/VEGATARIER zijn. Ik heb het 5-7 jaar gedaan, maar door allergiën was het moeilijk. Ik was vaak ziek, mijn eczeem speelde ENORM op (tot het punt dat ik naar het ziekenhuis moest), ik was moe, moest naar dokters (want ik wilde echt niet ophouden met vega zijn). Ik ben nu al een aantal jaar weer aan het vlees eten en mijn eczeem is minimaal, ik ben minder moe, ik ben alleen maar af en toe ziek (wat normaal is voor mijn brakke lijf). Ik eet wel minder vlees op dagen, maar helemaal ervanaf? Nooit meer. Ik wil niet weer terug naar die periode.

Sorry voor dat hele lange stuk, maar ik moest het toch even kwijt. Ik heb het nog nagelopen bij andere mensen en die vonden het gelukkig niet te boos, al waren ze wel bezorgd voor mij over de reacties van wie dit review las. Tja, dat neem ik dan maar.

Maar ondanks dat hele lange stuk? Ik heb echt genoten van dit boek, Janneke Schotveld schrijft echt prachtige verhalen en ze trekt je echt die wereld in waar van alles kan gebeuren. Leuke karakters maken het helemaal af. Ik zou ook wederom het aanraden aan iedereen. Ben je op zoek naar een leuk boek met diverse karakters, een flinke dosis magie en humor? Lees het dan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: